SIERADEN MET EEN VERHAAL

Online marketing van A tot Z
De klant en de uitdaging

A Beautiful Story is daadwerkelijk een prachtig verhaal. Een fairtrade sieradenmerk waarbij de producten worden gemaakt door getalenteerde vakmensen uit Nepal. De oprichtster Cathelijne Lania bouwt al sinds 2006 aan dit merk en de sieraden zijn verkrijgbaar in meer dan 500 winkels en in de eigen webshop. Aan de online strategie en e-commerce exploitatie is echter nog nauwelijks aandacht besteed. Orange Juice wordt gevraagd om de komende vier jaar het e-commerce project en de online marketing vergaand te professionaliseren.

Ipad (1)
Strategie, doelen en aanpak

Cathelijne formuleert samen met Orange Juice de online strategie voor de periode 2018 t/m 2021. Met als doel een online omzet van E 1.000.000 na 4 jaar. Orange Juice stelt een plan op voor het e-commerce project en maakt gedetailleerde prognoses. Alles wordt in kaart gebracht; van keywords, concurrenten, Google posities tot webshop performance en conversie optimalisatie. Er worden KPI’s geformuleerd zodat we op weekbasis de voortgang kunnen monitoren en waar nodig bijsturen.

The artisans, and our family
Email
Samenstellen van een team

Om de ambitieuze doelstellingen te behalen stellen we een team samen met marketeers en designers van A Beautiful Story en experts van Orange Juice op het gebied van design, development en online marketing. Het team gaat intensief samenwerken en maandelijks is er een gezamenlijke werksessie. Alle projectdeelnemers en stakeholders hebben middels een realtime marketingdashboard inzicht in de voortgang.

"Vanaf de start heeft Orange Juice ons meegenomen in een resultaatgerichte en datagedreven aanpak. We zijn bijzonder enthousiast over de online resultaten en de plezierige samenwerking. Het is in alle opzichten echt samen-werken!"

Cathelijne Lania Oprichtster van A Beautiful Story

In hoofdlijnen
  • 1 100% groei in online omzet, jaar op jaar
  • 2 Een gezamenlijk team en maandmeetings
  • 3 Van 4.000 volgers naar ruim 10.000 volgers op Instagram
  • 4 Voortgang realtime inzichtelijk met marketing dashboards
A/B Testing
E-mail marketing SEO
SEA Social Media marketing
Influencer marketing
Het complete online marketing pakket

We zijn gestart om verbeteringen van de huidige webshop in kaart te brengen. Zowel qua performance, responsive design als SEO optimalisatie is er veel werk te verzetten en er zijn meerdere meetings met de webbouwer nodig om orde op zaken te stellen. Daarna gaan we zorgen voor meer traffic, onder meer door inzet van online advertising, mailmarketing en social media aanpak. Met name Google Shopping en het inzetten van influencer marketing levert al snel goede resultaten op. Op basis van gebruikerstesten en A/B testen werken we aan het verder optimaliseren van de conversie.

De resultaten

Middels onze online inspanningen hebben we in 2019 de online omzet weten te verdubbelen. Die behaalde omzet gaan we in 2020 nogmaals verdubbelen. Dit vraagt ook veel van de processen aan klantzijde, denk hierbij aan customer support en logistieke afhandeling. Omdat het behalen van resultaat een continu proces is, spreken we maandelijks af met het team van A Beautiful Story. Tijdens zo’n overleg bespreken we de resultaten van afgelopen maand en de actiepunten voor de komende periode. Dit alles met onderbouwing en analyse van de resultaten, zodat er sprake is van een datagedreven aanpak.

Wist je dat A Beautiful Story werk biedt aan zo'n 100 mensen in Nepal?

A Beautiful Story wil graag meehelpen om de wereld een stukje mooier te maken. Daarom kiest het sieradenmerk ervoor om de producten door mensen in ontwikkelingslanden te laten maken. De focus ligt op fairtrade handel; het kansen creëren voor producent in een economisch moeilijke situatie.

Stenen
Conversie optimalisatie

Om de conversie te optimaliseren hebben we testbestellingen gedaan, de userinterface geanalyseerd, A/B testen uitgevoerd en zoveel mogelijk data verzameld. Op basis van deze gegevens hebben we websiteverbeteringen kunnen identificeren en doorvoeren. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat we het responsive design hebben verbeterd. Verder hebben we het Thuiswinkel Waarborg keurmerk verkregen en Livechat geïmplementeerd voor online interactie met bezoekers. Al deze inspanningen hebben geleid tot een significante verbetering van het conversiepercentage.