Maatwerk groepenkasten voor installateurs

Zelf samenstellen met de productconfigurator

De klant en de uitdaging

ATTEMA is een innovatieve ontwikkelaar en producent van oplossingen voor de bouw- en installatiesector. Begin 2022, in combinatie met de introductie van een nieuw type groepenkasten die inspeelt op de veranderende energiebehoefte van woningen en kantoren, wil ATTEMA het voor monteurs makkelijker maken om zelf een groepenkast samen te stellen en te bestellen. Samen met Orange Juice is daarom gewerkt een geavanceerde, maar gebruiksvriendelijke product configurator.

De resultaten

Met deze slimme en gebruikersvriendelijke product configurator zien monteurs alle opties en kunnen ze direct het resultaat zien. Met deze toepassing wordt er een efficiëntieslag gemaakt voor zowel de installateur als voor het productieproces van ATTEMA: van Engineer to Order naar Configure to Order. Door ondersteuning en gemak te bieden, ontstaat er meer binding met de installateur. Hierdoor kan de installateur een opdracht eerder plaatsen en komt er meer ruimte voor het plannen, produceren en leveren.

Product configurator voor groepenkasten

“De uitdaging in de ontwikkeling van de configurator is het eenvoudig maken van een complex en technisch product in combinatie met het productieproces en de veiligheidsstandaarden van ATTEMA”, vertelt Marius (Javascript developer bij Orange Juice). “Het development team van Orange Juice heeft zich verdiept in de technische specificaties en daarbij gelet op de gebruikersvriendelijkheid voor de installateurs.” Ondanks het complexe product heeft Orange Juice het onlinebestelproces eenvoudig en intuïtief kunnen houden. Zelfs een klant die geen technische kennis heeft kan een groepenkast ontwerpen met de configurator. Er wordt automatisch rekening gehouden met de regels op het gebied van productie en veiligheid. De uitkomst van de configurator sluit ook direct aan op het ordersysteem van ATTEMA. Deze output kan ook gebruikt worden om de productcatalogus mee aan te vullen.

"Onze afnemers kunnen nu zelf een groepenkast op-maat ontwerpen en bestellen, waarbij de workflow zowel bij hen als bij Attema efficiënter verloopt."

Marcel Herssevoort Marketing Manager bij Attema

Intensieve samenwerking voor synergie

Omdat het om een complex en technisch eindproduct gaat, was een intensieve samenwerking met ATTEMA van groot belang. Vooraf hebben we in een uitgebreid projectplan alle specificaties en gewenste koppelingen in kaart gebracht, inclusief de aansluiting op de order- en productieprocessen van ATTEMA. Wat heeft geresulteerd in een maatwerk e-commerce oplossing met product configurator. Vooraf en gedurende het project is het team van ATTEMA regelmatig bij Orange Juice op kantoor geweest om de vorderingen door te spreken en wij hebben in werksessies bij ATTEMA veel kennis opgedaan over de producten, doelgroepen en markt.

De digitale oplossing van Orange Juice in het kort:

  • 1 Een geavanceerde online product configurator, afgestemd op de installateur en naadloos aansluitend op het productieproces van ATTEMA
  • 2 Een directe koppeling tussen de configurator en ordersysteem
  • 3 Ondersteuning op het gebied van online marketing

"De uitdaging in de ontwikkeling van de configurator is het eenvoudig maken van een complex en technisch product in combinatie met het productieproces en de veiligheidsstandaarden van ATTEMA."

Marius Linders Javascript Developer bij Orange Juice

Groepenkasten

E-commerce doorontwikkeling

Nu de applicatie live staat blijven we verbeteringen doorvoeren om de configurator te optimaliseren. We ondersteunen het team van Attema bij online marketingwerkzaamheden, waaronder data analyse en conversie optimalisatie. Met een data gedreven aanpak kunnen we de configurator optimaal doorontwikkelen.