INNOVATIE IN DE HOUTINDUSTRIE

Webshop met product configurator
De klant en de uitdaging

Van Wijk Houtindustrie is een traditionele onderneming in de maakindustrie. In 2017 kiezen de eigenaren, Marieke en Jeroen, een nieuwe strategische koers waarbij online verkopen een essentiële rol spelen. Ze vragen Orange Juice om de digitale transformatie te begeleiden.

Bekijk de promotievideo
Phone Perspective 1
E-commerce platform

De basis zal worden gevormd door een professioneel e-commerce platform in combinatie met een geavanceerde online product configurator. De online omgeving wordt vervolgens middels API koppelingen aangesloten op de productieprocessen voor houtbewerking. Marieke en Jeroen worden gedurende het hele traject nauw betrokken bij alle ontwikkelingen en optimalisaties. Ook na oplevering van de webshop en configurator.

Shelf
De resultaten

In de nieuwe online omgeving kunnen eindgebruikers houten producten zelf op maat ontwerpen. We starten met één productcategorie, namelijk ‘wandplank op maat’, en breiden daarna uit met andere categorieën, zoals ‘tafelblad op maat’ en ‘deur op maat’. Voor de online zichtbaarheid en vindbaarheid wordt een meerjarig plan opgesteld met alle online marketing activiteiten. Zo transformeert Houtopmaat.nl naar een online aanbieder van op maat gemaakte producten van massief hout.

 

Solution
E-commerce oplossing

Om de digitale transitie te verwezenlijken heeft Orange Juice een volledig nieuwe webshop gerealiseerd, inclusief nieuwe huisstijl en configurator. Door het Umbraco CMS te combineren met Ucommerce ontstaat een professionele e-commerce oplossing, die onder andere mogelijkheden biedt voor het automatiseren van processen. Dankzij de accelerator van onze partner Arlanet kunnen we de basis van een e-commerceproject snel en eenvoudig opzetten en deze volledig naar wens inrichten inclusief maatwerk oplossingen, zoals de online configurator die we voor Houtopmaat.nl hebben ontwikkeld.

In hoofdlijnen
  • 1 Met een geavanceerde webapplicatie is Houtopmaat.nl toonaangevend in de houtindustrie.
  • 2 Een intensieve samenwerking, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, waarbij beide partijen hun kennis van webtechniek en productietechniek samenbrengen.
  • 3 Een directe koppeling tussen de webshop en productieomgeving.
  • 4 In de komende jaren wordt Houtopmaat.nl verder uitgebreid met meerdere productcategorieën.
PhoneSlice
Jouw Wandplank
Configurator

Om het ontwerpen van wandplanken zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, hebben we een custom made configurator ontwikkeld en geïmplementeerd in de webshop. De ontwerpmodule biedt ruime personalisatiemogelijkheden; de eindgebruiker kan zelf kiezen welke houtsoort, behandeling, maten, ophanging, dragerposities, randafwerking en hoekafwerking de plank heeft. Om de eindgebruiker een duidelijk beeld te geven van het eindresultaat wordt er direct een preview van de wandplank getoond.

Wist je dat de machines van Houtopmaat.nl 24 uur per dag werken?

Vanwege de groei van het aantal webshopbestellingen is de behoefte aan automatisering van de processen steeds groter geworden. Bij de realisatie hebben we hier zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Zo werken de machines van Houtopmaat.nl nu 24 uur per dag.

Path
Procesoptimalisatie

Met de groei van het aantal webshopbestellingen is de behoefte aan automatisering van de processen steeds groter geworden. Bij de realisatie van de nieuwe webshop hebben we hier rekening mee gehouden; met behulp van een API koppeling worden bestellingen nu automatisch ingeladen, waardoor de productie direct gestart wordt. Bij elke stap van het productieproces ontvangt de klant automatisch een update via e-mail. Verder worden bestellingen aangemeld bij PostNL en hoeft er alleen nog maar een label geprint te worden.