Houtopmaat.nlWebshop met configurator

Via Houtopmaat.nl kunnen wandplanken van massief hout online besteld worden. De consument kan zelf de maten en afwerking van de plank kiezen, alles wordt volledig op maat geproduceerd. De webshop Houtopmaat.nl is een initiatief van Van Wijk Houtindustrie, een familiebedrijf gevestigd in Amsterdam dat al bijna 40 jaar actief is. Twee jaar geleden is er een test gestart voor de online verkoop van hout op maat, dit werd al snel een succes. Om de online groei door te kunnen zetten is er nu een professionele e-commerce oplossing gerealiseerd.

Ipad

E-commerce oplossingOp basis van Umbraco en Ucommerce

Om de ambities van Houtopmaat.nl te verwezenlijken heeft Orange Juice een volledig vernieuwde webshop gerealiseerd, inclusief nieuwe huisstijl en een configurator voor het ontwerpen van wandplanken. Door het Umbraco CMS te combineren met Ucommerce ontstaat er een professionele e-commerce oplossing, die onder andere mogelijkheden biedt voor het automatiseren van processen. Voor de realisatie van een Ucommerce oplossing gebruiken wij de accelerator van onze partner Arlanet, zij zijn door Ucommerce aangewezen als 'powerhouse'. Dankzij de accelerator kunnen we de basis van een e-commerce project snel en eenvoudig opzetten. Vervolgens kunnen we deze volledig naar wens inrichten en uitbreiden met maatwerk oplossingen, zoals de online configurator die we voor Houtopmaat.nl hebben ontwikkeld.

Umbraco&Ucommerce Mobile

ConfiguratorWandplank op maat bestellen

Om het ontwerpen van wandplanken zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, hebben we een custom made configurator ontwikkeld en geïmplementeerd in de webshop. De ontwerpmodule biedt ruime personalisatiemogelijkheden. De klant kan zelf kiezen welke houtsoort, behandeling, maten, ophanging, dragerposities, randafwerking en hoekafwerking de plank heeft. Om de klant een duidelijk beeld te geven van het eindresultaat wordt er direct een preview van de wandplank getoond.

Ipad4

Automatisering & meerProcesoptimalisatie

Met de groei van het aantal webshopbestellingen is de behoefte aan automatisering van de processen steeds groter geworden. Bij de realisatie van de nieuwe webshop hebben we hier rekening mee gehouden, achter de schermen is er zoveel mogelijk geautomatiseerd. Met behulp van een API koppeling worden bestellingen nu automatisch ingeladen in de CNC zaagmachine, waardoor de productie direct gestart wordt. Om de klant op de hoogte te houden van de bestelling wordt er bij elke stap van het productieproces (in behandeling, in productie, afwerking en verzonden) een seintje gestuurd naar Ucommerce. De status wordt aangepast in de backoffice en de klant ontvangt automatisch een e-mail met een update. Daarnaast hebben we een koppeling met MyParcel gemaakt waardoor bestellingen automatisch worden aangemeld bij PostNL en er alleen nog maar een label geprint hoeft te worden. De pakketten worden vervolgens opgehaald door PostNL en geleverd op de datum die de klant heeft gekozen.

Iconen@2X

Customer journeyOptimale gebruikerservaring

In het ontwikkelproces van de webshop heeft bij elke stap het klantdoel centraal gestaan, namelijk: een wandplank op maat eenvoudig en snel kunnen bestellen, zonder te hoeven inleveren op de keuzemogelijkheden. Naast de gebruiksvriendelijke configurator draagt ook het klantaccount bij aan het creëren van de optimale gebruikerservaring. Door in te loggen kan een klant de bestelhistorie bekijken, gegevens aanpassen en het account verwijderen. Ook kan er eenvoudig een bestelling opnieuw geplaatst worden, waardoor afmetingen en andere details niet opnieuw ingevoerd hoeven te worden. Indien gewenst kan de plank eerst nog aangepast worden in de configurator.

Iphone

ToekomstplannenUitbreidingsmogelijkheden

Het team van Houtopmaat.nl is ambitieus en heeft al verschillende toekomstplannen met ons gedeeld. Het is de bedoeling dat er op de duur naast wandplanken ook andere houten producten op maat besteld kunnen worden. De webshop is dusdanig ingericht dat deze uitbreiding makkelijk gerealiseerd kan worden. En ook andere uitbreidingen, technische verbeteringen en aanvullende functionaliteiten kunnen zonder problemen gerealiseerd worden. Dankzij de techniek waarop Umbraco en Ucommerce zijn gebaseerd, het Microsoft .NET framework, kan alles wat wij ontwikkelen eenvoudig in de webshop geïmplementeerd worden. Dit maakt het mogelijk om de e-commerce oplossing volledig op maat in te richten en in de vervolgfasen snel door te ontwikkelen.

Roadmap