Self-service advertising platformMediablend.be

Voor DPG Media hebben we het self-service advertising platform mediablend.be gerealiseerd. Via het platform kan een adverteerder eenvoudig zelf een bannercampagne starten, welke vervolgens wordt vertoond tussen het nieuws op hln.be. De adverteerder kan hiervoor een bestaande banner uploaden of online een banner maken. Voor het ontwerpen van banners hebben we een online editor aan het platform toegevoegd.

Persgroep Mockup Case Label

Lokaal adverterenDe adverteerder kiest zelf zijn bedieningsgebied

Het self-service advertising platform biedt de mogelijkheid om gericht te adverteren in een bepaalde regio. Kiest de adverteerder voor regiotargeting, dan worden de banners getoond tussen het lokale nieuws uit de geselecteerde stad, gemeente of regio. Bij geotargeting worden de banners tussen al het nieuws getoond, maar enkel aan websitebezoekers die zich bevinden in de geselecteerde stad, gemeente of regio.

DPG Calender

Verschillende pakkettenOp basis van het aantal views

De online bannercampagnes generen een hoeveelheid impressies (views). Hoeveel dit er zijn, dat kan de adverteerder zelf bepalen. Er zijn verschillende advertentiepakketten beschikbaar, variërend van 10.000 views tot 200.000 views.

DPG Pakket3

Startdatum en looptijdZelf inregelen

Adverteerders kiezen zelf wanneer de campagne van start gaat en hoelang deze duurt. Een campagne kan dezelfde dag nog online, maar er kan ook een latere startdatum gekozen worden. Een campagne duurt minimaal één en maximaal twee weken. Voor een langere looptijd kan de bannercampagne na afloop eenvoudig verlengd worden.

DPG Calender (1)

BannertemplatesVoor verschillende branches

Voor het ontwerpen van een banner kan de adverteerder een template als basis gebruiken. In de ontwerpmodule is een gevarieerd aanbod aan bannertemplates beschikbaar, geschikt voor adverteerders uit verschillende branches.

DPG Illustratie2

Online editorZelf een banner ontwerpen

We hebben een gebruiksvriendelijke online editor ontwikkeld waarmee adverteerders de bannertemplates naar eigen wens kunnen aanpassen. Indien gewenst kan er ook gestart worden vanuit een blanco ontwerp. Door het uploaden van foto’s en een logo, het toevoegen van teksten en het kiezen van de juiste kleuren kunnen de banners volledig gepersonaliseerd worden.

Persgroep Mockup Case Label

DashboardCampagnes monitoren

Met het self-service advertising platform krijgen adverteerders zelf de regie over hun bannercampagnes. Wanneer een campagne eenmaal is gestart kan de adverteerder het dashboard raadplegen om het aantal views en clicks te monitoren. De resultaten worden per dag en per campagne weergegeven.

DPG Illustratie4

Expert review

Meer resultaat uit je online project? Laat je website beoordelen door een team van experts en ga direct aan de slag met de verbeterpunten.

Expert review aanvragen
Remco@2X

Neem contact op met:
Remco van Nieuwenhoven