REALISATIE LIVIO.NL EN WERKENBIJLIVIO.NL, INCLUSIEF UMBRACO CMS

Met veel zorg de complete online presentatie gebouwd

slinger
Screencapture Livio Nl Wonen 2022 09 14 09 57 45@2X
De klant en de uitdaging

Livio is een zorgaanbieder die gespecialiseerd is in ouderenzorg. In de wijde omgeving van Enschede vergroot Livio het welzijn van de cliënt met grote aandacht voor de eigen regie. Naast de ouderenzorg biedt Livio ook zorg aan voor mensen met een psychiatrische problematiek of lichamelijke beperking. Begin 2020 heeft Livio een nieuwe strategie gekozen. En daarbij hoort natuurlijk ook een nieuwe website. De bestaande website was namelijk verouderd en er ontbrak een samenhang tussen de vele informatieve pagina’s. De opdracht werd om vanuit de nieuwe strategie ook de customer journey opnieuw uit te denken, zodat de verschillende doelgroepen eenvoudig de juiste informatie kunnen vinden op de website.

Proces

Livio is gestart met een selectieproces om een digital agency aan te wijzen als partner. Met als doel om op basis van de nieuwe strategie te komen tot een volledig vernieuwde website. Loraine op den Brouw-Nijhuis is digital marketeer bij Livio en vertelt over dit proces: “Een nieuwe website start met de keuze voor een digital agency. We willen daarbij niet alleen het ontwerpen en bouwen van een website uitbesteden, maar ook een partner die strategisch advies geeft en online marketing ondersteuning kan bieden. Dit in combinatie met onze voorkeur voor het Umbraco Content Management Systeem, heeft een set van criteria opgeleverd waarmee we een aantal agencies hebben uitgenodigd voor een bureaupresentatie.”

Livio Case Review
Digital agency Orange Juice

Op de short list stonden 3 agencies die een presentatie hebben gegeven over de mogelijke aanpak voor een nieuwe website voor Livio. Daarna heeft Livio gekozen voor digital agency Orange Juice als de partner voor de komende jaren. “Vanaf de eerste gesprekken bleek Orange Juice een fijne sparringpartner en die met kritische vragen je ook echt aan het denken zet. Daarnaast was er direct een goede klik, wat belangrijk is omdat je voor langere termijn een intensieve samenwerking aangaat.

"Het totaalpakket bij Orange Juice is prettig. Voor alle disciplines is er een direct aanspreekpunt en hierdoor kan er in korte tijd een professionele website worden gerealiseerd. Doordat er snel geschakeld kon worden, gingen we als een malle en waren we binnen 6 weken al klaar."

Loraine Nijhuis digital marketeer bij Livio

Schermafbeelding 2022 09 21 Om 09.42.59@2X

Een intensieve samenwerking

Vanaf de start hebben we ook ons online marketing team betrokken bij het project en de strategische keuzes. Zodat de nieuwe website na oplevering ook voldoet aan de SEO richtlijnen en er aansluiting is met de online campagnes. Tijdens de realisatiefase hebben we elke 2 weken een demo gepresenteerd aan het team van Livio. Het team bij Livio had gedurende de looptijd continu inzicht in de planning en werkzaamheden, waarbij aanpassingen direct doorgevoerd konden worden. Onze specialisten vormden samen met de teamleden van Livio één hecht team, waardoor het project binnen de afgesproken budgetten en planning kon worden opgeleverd.

De uitdaging

De grootste uitdaging binnen de samenwerking was om de verschillende doelgroepen van Livio zo goed mogelijk te bedienen met de website. Één doelgroep is de digitaal onderlegde oudere en de andere doelgroep is de mantelzorger. Deze twee verschillende groepen hebben allebei een andere informatiebehoefte en aanpak nodig. Daarnaast was het een uitdaging om meer regionale naamsbekendheid te creëren voor Livio onder de (potentiële) doelgroepen.

Naast de huidige website werd de werken bij website ook aangepast. 
Deze website had wederom een totaal andere insteek nodig doordat je hiermee focust op de toekomstige werknemers. Het voornaamste doel was om deze doelgroep van de juiste informatie te voorzien en om uiteindelijk meer sollicitaties te ontvangen. Ons online marketing team heeft hier vooral aan gewerkt door verschillende campagnes op Google Ads, YouTube en social media.

Schermafbeelding 2022 09 14 Om 11.23.18@2X

Samen met Livio zijn wij de uitdaging aangegaan om de eindgebruiker van informatie te voorzien op een zo overzichtelijk mogelijke manier. Vaak hebben wij gezamenlijk gezeten om het pad naar de juiste informatie te optimaliseren. Hierdoor heb ik meer inzichten opgedaan over de processen en werkzaamheden binnen Livio. Ik heb de samenwerking als erg fijn ervaren.

Resultaten

Beide websites functioneren uitstekend. Bij Livio staan eenvoud en gebruikersvriendelijkheid centraal, zowel voor de voorkant als de achterkant van de website. Op basis van het Umbraco CMS kunnen alle medewerkers in onze organisatie eenvoudig wijzigingen doorvoeren. Dankzij de data analyses weten we dat we kwalitatief hoogwaardige websitebezoekers genereren met de nieuwe website. En met het online dashboard van Google Datastudio kunnen alle marketingmedewerkers meekijken met de performance van de website en campagnes. Op basis van de data weten wij dat het aantal zoekopdrachten gerelateerd aan vacatures met 36% is gestegen. En het aantal sollicitaties via de website is met 65,5% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Toekomstige ontwikkelingen

Ook na de lancering van de nieuwe website is ons online marketingteam actief met ondersteuning op het gebied van SEO en conversie optimalisatie. En met het uitvoeren van online campagnes voor werving en selectie voor Livio. Het development team werkt op projectbasis aan uitbreidingen van de website. “Orange Juice heeft de verwachtingen zeker overtroffen met de oplevering van de twee websites en de ondersteuning op het gebied van marketing. Op basis van voortschrijdend inzicht en data analyse zien we steeds weer verbeteringen waar we samen met Orange Juice aan werken.”.