Digitale Transformatie in de voedingsmiddelenindustrie

Online strategie en internationale internetprojecten
De klant en de uitdaging

Primus Wafer Paper is al sinds 1916 marktleider op het gebied van eetbaar papier. Het op aardappelzetmeel gebaseerde papier wordt wereldwijd in grote volumes geleverd. In 2016 vindt er bij Primus een strategische oriëntatie plaats en wordt er voor het eerst gesproken over een digitale transformatie. Hoe kunnen we nieuwe businessmodellen ontwikkelen waarbij online mogelijkheden worden benut? Orange Juice wordt gevraagd om de online strategie te ontwikkelen en te helpen bij het realiseren van nieuwe online projecten.

PWP
Van online strategie tot concreet internetproject

Primus en Orange Juice kiezen voor een langdurige samenwerking om samen de online projecten te ontwikkelen. Een deel van de samenwerking is gebaseerd op het shared revenue-model. In lijn met de geformuleerde online strategie gaat Orange Juice aan de slag met de corporate website en met een e-commerce project voor de Benelux. De eerste fase van het e-commerce project bestaat uit een webshop voor broodlabels met een gebruiksvriendelijke online ontwerpeditor. Orange Juice wordt verantwoordelijk voor de exploitatie en optimalisatie van de webshop, met als doel om binnen 5 jaar een online omzet te genereren van Euro 5 Miljoen.

"Primus Wafer Paper is powered by the dutch potato for more than 100 years now, and counting!"
De resultaten

In 2017 is de visual identity vernieuwd en daarna zijn de corporate website en de webshop met editor opgeleverd. In de nieuwe webshop kunnen eindgebruikers, zoals bakkerijen, rechtstreeks eetbare producten bestellen. En in de editor kunnen ze broodlabels met eigen bedrijfslogo of eigen teksten ontwerpen. Voor de online zichtbaarheid en vindbaarheid wordt een driejarig plan opgesteld met de verschillende online marketing activiteiten. De online omzet groeit snel in 2018 en 2019, zodat begin 2020 de tweede fase ingezet kan worden waarbij we ons richten op internationale expansie.

Online upload je jouw ontwerp
Het resultaat op de broden

"Vanaf de start heeft Orange Juice ons meegenomen in een resultaatgerichte en datagedreven aanpak."

Wouter Smits Commercieel Directeur bij Primus Wafer Paper

Ipad Editor
Corporate website

Primus Wafer Paper had, tot aan de samenwerking met Orange Juice, nog nauwelijks aandacht besteed aan website, social media of andere online uitingen. Als eerste stap hebben we een internationale corporate website gerealiseerd. De website is geleverd met het Umbraco CMS, een gebruikersvriendelijk content management systeem. Het resultaat is meer online zichtbaarheid, meer websitebezoek en als resultaat online aanvragen van prospects uit alle werelddelen.

Quality first
In hoofdlijnen
  • 1 Een online model waarmee we meerdere markten bedienen
  • 2 Een drie jaar durende samenwerking op basis van het shared revenue-model
  • 3 Een corporate website om de online zichtbaarheid en vindbaarheid te vergroten
  • 4 Een webshop met ontwerpeditor om kleinere orders efficiënt af te handelen
Webshop met editor
Primus wil voor afnemers in de Benelux de kleinere orders, zoals broodlabels voor bakkerijen, uitsluitend via het online kanaal aanbieden. Daarom heeft Orange Juice een volledig nieuwe webshop met ontwerpeditor gerealiseerd. In de online ontwerpeditor kan de eindgebruiker zelf labels met een eigen logo, tekst of afbeelding ontwerpen. Er is gekozen voor een responsive design en voor de optimale klantbeleving hebben we ook een livechat integratie aan de webshop toegevoegd. Zo kan de eindgebruiker bij vragen of onduidelijkheden direct in contact komen met een medewerker. De webshop is gekoppeld aan het Umbraco CMS.

"Edible branding can give you the edge to develop a truly irresistable brand"

Wist je dat eetbaar papier ook gebruikt wordt in de vorm van biologisch afbreekbare verpakkingen?

Van patatzak tot eetbaar cadeaupapier.

Optimisation
Optimalisatie

Naast de realisatie van de webshop en ontwerpeditor, is Orange Juice ook verantwoordelijk voor de exploitatie en optimalisatie van de webshop. Dit omvat het realiseren van functionele uitbreidingen, het genereren van traffic en het optimaliseren van de conversie. Om een webshop succesvol te maken zetten wij meerdere instrumenten in, zoals social media marketing, linkbuilding, Google Ads, e-mail marketing en online advertising. In de eerste twee jaren na lancering van de webshop heeft dit geresulteerd in een exponentiële groei van online verkopen.