Data Studio dashboard

Om de grote hoeveelheid beschikbare data overzichtelijk weer te geven maken wij voor elk project een online dashboard in Data Studio, een tool waarmee we verschillende databronnen kunnen koppelen om tot één duidelijk overzicht te komen. De realtime rapportage op het dashboard dient als uitgangspunt voor het maken van datagedreven beslissingen. Ook zorgt het ervoor dat we de voortgang van een project nauwlettend in de gaten kunnen houden. Daarnaast kunnen we de rapportages gebruiken als basis voor evaluaties. Overweeg je om Data Studio in te zetten voor jouw project? We vertellen graag meer over de mogelijkheden en voordelen.

Data Studio Dashboard 1B

Alle data in één overzichtIntegraties en koppelingen

Met Data Studio kunnen we de data van verschillende bronnen en systemen combineren. Veel van deze data is afkomstig uit Google Analytics. Daarnaast kunnen we ook koppelingen maken met CRM software, back-end systemen, social media en andere kanalen die nuttige data bevatten. Al deze data bij elkaar levert een hele hoop waardevolle informatie. Maar, hoe vertalen we deze informatie naar bruikbare inzichten? Daarvoor gebruiken we een Data Studio dashboard: visueel aantrekkelijk, overzichtelijk en toegankelijk. Niet alleen voor marketeers, maar voor alle betrokken afdelingen binnen een organisatie. Het online dashboard is volledig naar eigen wens in te richten. Samen bepalen we welke KPI’s belangrijk zijn voor jouw organisatie en welke databronnen en systemen we hiervoor willen gebruiken. Op basis hiervan richten wij het dashboard in, volledig op maat passend bij jullie doelstellingen en ambities.

Data Studio Dashboard 2B

De voordelen van Data StudioOnline dashboard

Met een Data Studio dashboard heb je jouw resultaten en voortgang altijd en overal direct inzichtelijk. Op het dashboard worden de ontwikkelingen van de verschillende KPI’s naar verloop van tijd getoond, waardoor trends en opvallende zaken eenvoudig te herkennen zijn. Tegenvallende resultaten worden direct gesignaleerd, waardoor je tijdig kunt bijsturen en ingrijpen waar nodig. Daarentegen zie je het ook direct als er boven verwachting gepresteerd wordt. In het laatste geval kun je nagaan wat ten grondslag ligt aan deze prestaties en, indien relevant, je strategie hierop aanpassen. Op deze manier biedt Data Studio het perfecte uitgangspunt voor het maken van beslissingen op basis van data.

Data Studio Dashboard 3B