Content marketing

Naast een goed functionerende en gebruiksvriendelijke website is het vullen van de website met goede content een must have. Door het plaatsen van goede en toepasselijke teksten zal de gebruiker met gemak de website lezen. Als een gebruiker de website gemakkelijk leest, zal hij of zij de website ook sneller gebruiken waarvoor deze bedoeld is. Kun je hulp gebruiken bij het realiseren van content? Of wil je je eigen content inzetten voor je marketing doelstellingen? We vertellen graag aan je wat we hierin voor je kunnen betekenen en wat het verschil is tussen copywriting en content marketing.

Copywriting

Met copywriting kun je de content van de website op een strategische manier invulling geven. Hiermee zet je de gebruiker van de website aan tot actie. Welke actie dit is bepaal jij voorafgaand aan het schrijven van de content. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een knop die met een goede tekst de gebruiker overhaalt om een top 10 producten te bekijken, zich in te schrijven voor een nieuwsbrief of om contact met je op te nemen. Samen met een goede user interface draagt copywriting zo bij aan het behalen van het doel van jouw website. Wij kunnen je helpen met het volledig schrijven van al je teksten, maar we kunnen ook jouw eerste versies voorzien van verbeteringen.

Content marketing

Onder content marketing verstaan we het langdurig produceren van content om zo een langetermijnrelatie op te bouwen met jouw eigen publiek. Door vaak en langdurig in beeld te zijn wek je vertrouwen en bouw je positieve herinneringen op. Een gebruiker gaat vaak niet na het lezen van een blogpost of het zien van een enkele advertentie over tot actie of aankoop. Pas bij herhaaldelijke vertoningen van jouw merk wordt de kans op aankoop of actie groter. Voor regelmatige content zou je kunnen denken aan het schrijven van blog en Instagram, Facebook en LinkedIn posts. Door het schrijven van een nieuwe blogpost, en deze te voorzien van unieke berichten, kun je deze verspreiden over al je verschillende kanalen.

Influencer marketing

Om nog een stap verder te gaan met content marketing kun je overwegen om influencers in te zetten. Denk hierbij aan een samenwerking in een blogpost voor extra linkbuilding of de verspreiding van jouw merknaam op sociale mediakanalen zoals Facebook en Instagram. Het opzetten van een PR lijst om met regelmaat producten uit jouw webshop naar influencers te versturen draagt bij aan de lange termijn relatie die jouw publiek met jouw merk heeft.

Resultaat behalen

Meer resultaat behalen met jouw website door middel van sterke content? Wij helpen je graag met het opzetten van je juiste strategie zodat jij een langetermijnrelatie op kunt bouwen met je publiek.