Email Marketing

Copernica e-mail marketing

E-mail marketing biedt veel meer mogelijkheden dan het periodiek versturen van een nieuwsbrief. Om optimaal gebruik te maken van al deze mogelijkheden werken wij met de professionele e-mail marketing software van Copernica. Hiermee kunnen we onder andere doelgroepen segmenteren, content personaliseren en geautomatiseerd e-mails versturen. Afhankelijk van je ambities en doelstellingen kunnen we een e-mail marketing pakket op maat voor je samenstellen. Benieuwd naar de mogelijkheden? We vertellen er graag meer over.

Email Personalisatie
OP BASIS VAN KLIK- EN KOOPGEDRAG

Gepersonaliseerde e-mails

Het bedienen van klanten in een online omgeving is slechts zelden een eenmalige transactie, vrijwel altijd is het doel om een klant te laten terugkeren voor een herhaalaankoop of aanvullende bestelling. Dan is het sturen van e-mails een onmisbaar instrument. Met Copernica kunnen we e-mailtemplates ontwerpen, doelgroepen segmenteren en e-mails versturen. Om de relevantie van een e-mail voor de ontvanger te vergroten maken we gebruik van personalisatiemogelijkheden. Dit kan iets relatief eenvoudigs zijn, zoals het opnemen van een gepersonaliseerde aanhef, maar we kunnen ook de content van een e-mail afstemmen op de gebruiker. Zo kunnen we bijvoorbeeld een op de ontvanger afgestemde aanbieding in de e-mail opnemen, gebaseerd op het klik- of koopgedrag van de desbetreffende klant.

Automatisering Workflow
GEAUTOMATISEERD E-MAILS VERSTUREN

Marketing automation

Copernica biedt ook mogelijkheden voor marketing automation: het geautomatiseerd versturen van e-mails. Dit doen we door opvolgacties in te stellen voor specifieke triggers. Deze triggers zijn veelal gebaseerd op gebruikersdata of -gedrag. Zo kan er bijvoorbeeld een week na de besteldatum een e-mail verstuurd worden met de vraag of de aankoop bevalt. Of we kunnen, indien iemand nog niet opnieuw heeft besteld, na twee maanden een herinnering sturen voor het doen van een herhaalaankoop. Dit zijn slechts twee simpele voorbeelden, afhankelijk van de customer journey kunnen we nog allerlei andere opvolgacties instellen. Als basis voor een geautomatiseerde campagne werken we een e-mailflow uit. Hiermee krijgen we inzicht in de e-mailfrequentie en contactmomenten. We doorlopen de flow voor verschillende scenario’s om te controleren of de juiste momenten en timeframes zijn gekozen.