Website Conversie Verhogen

Webanalytics

Orange Juice is gericht op groei, gedreven door resultaat. Data is hierbij altijd vertrekpunt. Door het verzamelen en analyseren van de beschikbare data en belangrijke KPI’s, kunnen we namelijk meer inzicht krijgen in het gedrag van online bezoekers, de prestaties van een website en de efficiëntie en effectiviteit van online marketing. Op basis daarvan kunnen we datagedreven en verantwoorde beslissingen nemen, om zo een website, de conversie of online marketing campagnes te optimaliseren.

GOOGLE DATA STUDIO

Realtime dashboard

Om de grote hoeveelheid beschikbare data overzichtelijk weer te geven maken wij voor elk project een op maat gemaakt online dashboard in Data Studio, een tool waarmee we verschillende databronnen kunnen koppelen om tot één duidelijk overzicht te komen. De realtime rapportage op het dahboard dient als uitgangspunt voor het maken van datagedreven beslissingen. Ook zorgt het ervoor dat we de voortgang van een project nauwlettend in de gaten kunnen houden. Daarnaast kunnen we de rapportages gebruiken als basis voor evaluaties.

METEN IS WETEN

Google Analytics

Wil jij meer inzicht in je websitebezoekers? Met Google Analytics kun je alle activiteiten van bezoekers op je websites meten, inzien en analyseren, om zo het maximale resultaat te halen uit online projecten. Hierbij zijn een goede implementatie en gedegen kennis van webanalytics van essentieel belang. Orange Juice helpt hier graag bij. Zo regelen wij onder andere met het implementeren, inrichten en controleren van een Google Analytics-account en het analyseren van de data om tot concrete verbeterpunten te komen.

DATA VERZAMELEN

Google Tag Manager

Google Tag Manager (GTM) is een tool waarmee je eenvoudig tags plaatst en beheert zonder de code van je website te hoeven bewerken. Tags zijn een efficiënte manier om meer inzicht te krijgen in onder andere conversies, site-statistieken en meer. Een voorbeeld hiervan is de data die je bekijkt in Google Analytics, de conversiedata die je ontvangt vanuit Google Ads en data vanuit Facebook-pixels en Hotjar. Zo krijg je eenvoudig meer inzicht in het gedrag van je bezoekers. Naast het verzamelen van de data, zorgen wij er ook voor dat alles goed gemeten wordt in je Google Analytics-account.

DASHBOARD OP MAAT

Klipfolio

Klipfolio is een cloud-based tool waarmee je vrijwel alle online marketing en sales data kunt visualiseren in één realtime dashboard. Uniek aan Klipfolio zijn de talloze mogelijkheden en functionaliteiten, en de duizenden koppelingsmogelijkheden met bekende tools, zoals Google Analytics, Google Ads, Facebook en LinkedIn. Orange Juice heeft ruime ervaring met Klipfolio. We helpen je dan ook graag met het opzetten van een dashboard op maat, volledig afgestemd op jouw KPI’s.

OPTIMALISATIES DEFINIËREN

Webstatistieken analyse

De analyse van webstatistieken geeft inzicht in het gedrag van online bezoekers, de prestaties van een website en de resultaten van online marketing inspanningen, en is dus een effectief instrument voor het nemen van datagedreven beslissingen. Door de data te analyseren en interpreten, kunnen wij concrete actiepunten en optimalisaties definiëren en implementeren. Daarnaast rapporteren we maandelijks over de prestaties van de website en de bijbehorende online marketing, en adviseren we hoe de website en conversie geoptimaliseerd kunnen worden.