Zoekmachine optimalisatie

Orange Juice is expert als het gaat om digital commerce oplossingen op maat. We werken van concept tot conversie. Dit houdt in dat wij naast de realisatie van online projecten ook gespecialiseerd zijn in de stap die hierna komt: website en zoekmachine optimalisatie. Vaak doen wij dit als onderdeel van een totaalpakket, waarbij wij vanaf het begin betrokken zijn bij de ontwikkeling van het online project, en soms haken we op een later moment aan. In alle gevallen zetten we een combinatie van verschillende tools en technieken in om de online resultaten te optimaliseren. Wil je meer weten over zoekmachine optimalisatie of ben je benieuwd wat Orange Juice voor jou kan betekenen? We vertellen er graag meer over.

Zoekwoordenonderzoek

Het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek kan je helpen bij SEO en SEA campagnes. Met een zoekwoordenonderzoek wordt inzichtelijk gemaakt welke woorden goed scoren in de zoekmachine. Met deze informatie kun je gerichte SEA campagnes opzetten voor jouw website. Dit is echter niet het enige wat een zoekwoordenonderzoek jou kan bieden. Door dit uit te voeren vergaar je meer inzicht in de doelgroep en kom je erachter of er wel een juiste match is tussen wat jij aanbiedt en wat de doelgroep graag wil. Door met regelmaat een zoekwoordenonderzoek uit te voeren hou je jouw website geoptimaliseerd voor jouw doelgroep.

Website migratie

Stap je over naar een nieuwe website? Maak dan gebruik van goed opgezette website migratie om je opgebouwde SEO waarde te behouden. Bij voorkeur wijkt de URL-structuur van je nieuwe website niet af van de oude variant. Toch komt dit vaak voor, en daarom is het verstandig om een migratie te laten uitvoeren door een van onze ervaren online marketeers. Het migreren van een website bestaat uit enkele stappen: een nulmeting, het verzamelen van alle huidige URL’s, het in kaart brengen van de nieuwe URL-structuur, en het instellen, testen en live zetten van redirects.

Lokale SEO

Als je naast een online webshop ook een fysieke winkel hebt is het verstandig om ook naar lokale SEO te kijken. Hiermee informeer je de zoekmachine waar bezoekers je kunnen vinden in de offline wereld, met als gevolg dat je beter zichtbaar bent voor online gebruikers die op zoek zijn een bedrijf als dat van jou in de buurt. Een van de belangrijkste instellingen voor goede lokale SEO is Google My Business. Met deze bedrijfspagina wordt je bedrijf op Google Maps vertoond. Na het aanmaken van een Google My Business pagina moet deze nog wel geoptimaliseerd worden. Denk hierbij aan het uploaden van een logo, beschrijving, openingstijden en diensten of producten. Ook content speelt een belangrijke rol in lokale SEO. Vertel daarom duidelijk op je website waar je offline bezoekers je kunnen vinden. Probeer ook te kijken naar het vergaren van lokale links om aan Google aan te tonen dat je echt lokaal actief bent.

SEO optimalisatie

SEO staat voor search engine optimization en is een onderdeel van zoekmachine marketing. Met juiste SEO kun je jouw webpagina hoog laten scoren tussen de organische zoekresultaten zonder hiervoor gebruik te maken van extra campagnes. Het hoger laten scoren van je website kan verdeeld worden over de onderdelen techniek, content, linkbuilding en gebruikersinteractie.

SEO-techniek

Onder SEO-techniek verstaan we alles wat te maken heeft met de broncode van de website. Denk hierbij aan de structuur, juist gebruik van titels zoals H1 en H2, caching, de broncode en het toevoegen van een meta description tag. De structuur van je website is het belangrijkste om als eerste op orde te hebben. Dit vormt de basis van de daaropvolgende SEO-optimalisaties.

Content en on page SEO

Met content wordt alle inhoud van de website bedoeld zoals teksten, afbeeldingen en video’s. Het juiste gebruik van navigatie, pagina titels, afbeeldingen, alt teksten en relevante zoekwoorden is hierbij belangrijk. Bij het schrijven van nieuwe content moet er bij het plaatsen op de website goed gelet worden op het aanmaken van titels op een juiste manier.

Linkbuilding

Onder links verstaan we alle vormen van links. Zowel de interne als externe links naar de website. Met interne links op jouw website kun je doorlinken naar interessante andere relevante content. Zo kan een gebruiker blijven doorklikken, maar wel alleen als het om relevante content gaat. Oude pagina’s kun je een boost geven door naar ze te linken in een nieuw artikel. Met externe links genereer je meer autoriteit voor jouw website. De zoekmachine ziet het als een goed teken als er extern gelinkt wordt en zal jouw website dus hoger gaan plaatsen. Voor het verkrijgen van veel externe links kunnen wij helpen met het opzetten van een linkbuildingcampagne. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden wat betreft het uitbesteden van linkbuilding.

Gebruikersinteractie

Gebruikers hebben interactie met jouw website en maken keuzes. De zoekmachine gebruikt deze keuzes voor het indexeren van de website. Hoe beter en passender de content op jouw website is, hoe hoger jouw website uiteindelijk geïndexeerd zal worden.