Umbraco website

Om ervoor te zorgen dat een opdrachtgever zelf de content van een website of webshop kan beheren maken wij gebruik van Umbraco: een content management systeem dat is gebouwd op het Microsoft .NET framework. Umbraco biedt uitgebreide mogelijkheden voor het beheren en bewerken van dynamische webpagina’s. Van een kleine website met enkele pagina’s tot een complete webshop met geavanceerde HTML editor, voor de realisatie van websites met contentbeheer biedt Umbraco ons altijd een goede basis. Overweeg je om een Umbraco website te laten bouwen? We vertellen je graag meer over het CMS, de onderliggende techniek en waarom wij er graag mee werken.

Umbraco website
Geregistreerd Umbraco partner logo
  • Ook geschikt voor complexe websites
  • Professionele e-commerce mogelijk
  • Geschikt voor maatwerk oplossingen
  • Gebruiksvriendelijke backoffice
  • Koppeling met CRM en andere systemen mogelijk
  • Open source dus geen licentiekosten

Microsoft .NET Geschikt voor maatwerk oplossingen

De voornaamste reden dat wij werken met Umbraco is de webtechniek waarop het CMS is gebouwd: het .NET framework van Microsoft. Deze webtechniek is snel, biedt relatief veel zekerheid op het gebied van veiligheid en is zeer geschikt voor maatwerk oplossingen. Als internetbureau hebben wij ons gespecialiseerd in deze techniek, het is dan ook een logische keuze om te kiezen voor een CMS dat hierop gebaseerd is. Dit stelt ons in staat om alle tools, applicaties en configurators die wij maken probleemloos te integreren in de online projecten. En niet alleen daarom kiezen wij voor Umbraco. Een ander bijkomend voordeel van Umbraco is dat het open source is, dit houdt in dat wij er zelf functionaliteiten aan toe kunnen voegen. Daarnaast kunnen we de backoffice volledig op maat inrichten zodat het perfect aansluit op de wensen en behoeften van de opdrachtgever.

Maatwerk oplossingen
De voordelen van Umbraco

Umbraco backoffice Overzichtelijke boomstructuur

Met behulp van een CMS als Umbraco kunnen we opdrachtgevers zelf de content van een internetproject laten beheren. Ten opzichte van andere content management systemen is Umbraco zeer gebruiksvriendelijk, zowel voor developers als de persoon die uiteindelijk de content gaat beheren. In de backoffice worden pagina’s overzichtelijk weergegeven in een boomstructuur, vooral bij grotere websites is dit essentieel om efficiënt te kunnen werken. De pagina’s worden opgebouwd met behulp van invulvelden, dit maakt het publiceren van content erg eenvoudig. Voor webshops kunnen we een koppeling maken met Ucommerce. Dankzij deze integratie kan naast de content ook de e-commerce beheerd worden in de Umbraco backoffice. Tot slot kan Umbraco ook gekoppeld worden aan bestaande systemen, denk hierbij bijvoorbeeld aan koppelingen met administratiesoftware, productdatabases, CRM en e-mail software.

Umbraco website De belangrijkste voordelen

Tot zover een korte introductie van Umbraco. Een aantal voordelen van het CMS hebben we al kort genoemd, maar er is meer! Om je een compleet beeld te geven gaan we nog wat dieper in op de drie belangrijkste voordelen.

Veiligheid van het CMS

Een zeer belangrijk voordeel van Umbraco is de veiligheid van het CMS, te danken aan de achterliggende techniek. Umbraco is gebouwd op het .NET framework van Microsoft, deze technologie is in de basis veilig. Daarnaast wordt het onderhouden door een grote internationale organisatie, dit biedt zekerheid dat de techniek up-to-date is en dat er direct actie wordt ondernomen bij mogelijke veiligheidsrisico’s. Sommige andere webtechnieken worden ontwikkeld en onderhouden door een community van developers, bijvoorbeeld het populaire PHP, en bieden op dit vlak een stuk minder zekerheid. Bij zulke technieken zijn er in het geval van een aanval of lek beperkte garanties voor de veiligheid van je website. Kies je voor een ander CMS dan Umbraco, dan zijn er vaak ook plug-ins van derden voor nodig, bijvoorbeeld om meertaligheid te integreren. Deze plug-ins brengen de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee en worden soms niet goed onderhouden.

Ook geschikt voor complexe websites

Het voordeel dat we zojuist noemden, de veiligheid van het CMS, is in veel gevallen al reden genoeg om te kiezen voor Umbraco. Maar er zijn nog meer voordelen, vooral als je grote online ambities hebt. Umbraco is namelijk (ook) erg geschikt voor complexere websites. Enerzijds omdat tools, applicaties en configurators die nodig zijn om een passende maatwerk oplossing te realiseren eenvoudig geïntegreerd kunnen worden. Anderzijds omdat de pagina’s in de backoffice overzichtelijk worden weergegeven. Met name bij websites met veel content is de boomstructuur een belangrijk voordeel.

Optimale snelheid

Nog een belangrijke reden om voor Umbraco te kiezen, is de snelheid van het CMS. Dit komt mede door de snelheid van het Microsoft .NET framework waar Umbraco op gebouwd is. Een snelle website en een korte laadsnelheid van pagina’s is om verschillende redenen belangrijk. Het speelt een grote rol in de gebruikerservaring van websitebezoekers. Tegenwoordig wordt er verwacht dat een pagina direct laadt. Is dit niet het geval, dan wekt dit irritatie bij de websitebezoeker en wordt de kans op afhaken aanzienlijk vergroot. Daarnaast is laadsnelheid ook belangrijk voor SEO, het is namelijk één van de ranking factoren van Google.

  • Geoptimaliseerd voor zoekmachines
  • Data-analyse via koppeling Analytics
  • Meertaligheid eenvoudig te realiseren

Expert review

Meer resultaat uit je online project? Laat je website beoordelen door een team van experts en ga direct aan de slag met de verbeterpunten.

Expert review aanvragen

Neem contact op met Remco van Nieuwenhoven (CEO)

remco@orange-juice.nl

Orange Juice.
Custom e-commerce