Affiliate marketing project: printQ.nl

05 juni 2018 Online marketing

De laatste tijd hebben we ons verdiept in printers, cartridges en toners. Waarom? Omdat we zijn gestart met een nieuw intern affiliate marketing project: printQ.nl, een site met informatie om mensen te helpen bij het kiezen van de beste printer. We leggen uit welke soorten printers er zijn, zetten de voor- en nadelen van verschillende printers op een rijtje en we hebben een keuzehulp ontwikkeld waarmee iemand eenvoudig kan ontdekken welke printer het beste bij hem of haar past.

Affiliate marketing

Natuurlijk vinden we het leuk om mensen te helpen bij het kopen van een nieuwe printer, maar dat is niet de voornaamste reden dat we zijn gestart met printQ. Het uiteindelijke doel van deze site is bezoekers via een affiliatelink doorsturen naar een andere partij waar zij daadwerkelijk een printer kunnen kopen. Door consumenten uitgebreid te informeren en te ondersteunen in het maken van een keuze streven we ernaar dat ze, wanneer ze doorverwezen worden naar de verkooppartij, al ver genoeg in het koopproces zitten om ook echt een aankoop te doen.

Zoekmachine optimalisatie

Een belangrijk onderdeel van printQ en de meeste andere affiliate marketing projecten is zoekmachine optimalisatie. Onder andere door linkbuilding en het schrijven van SEO teksten zorgen we voor goede posities in de Google resultaten voor zoekopdrachten die wijzen op de intentie om een printer te kopen. We richten ons hierbij voornamelijk op consumenten die nog niet precies weten welke printer zij willen kopen, en bijvoorbeeld zoeken naar 'beste printer 2018'. Wij helpen de consument om uit te zoeken welke printer ze het beste kunnen kiezen en uiteindelijk verwijzen we ze door naar de plek waar ze de printer kunnen kopen.

Binnenkort verwachten wij de nieuwe website: https://kijkopkunst.nl live te hebben staan. Hierop kun je eenvoudig online hedendaagse kunst kopen van veelbelovende kunstenaars.