Agile Leren op de Boerderij kiest Orange Juice

28 januari 2020 Online marketing

Agile Leren op de Boerderij is twee jaar geleden opgericht door consultants Henk Vroom en Ale Meijer. Het idee? Om teams ervaringsgerichte agile-trainingen aan te bieden, op de boerderij. Tijdens de training leer je wat Agile is, hoe je het toepast in de praktijk en hoe je als team (beter) samen kunt werken. Een interessante combinatie van training en teamontwikkeling.

Afgelopen jaar is er een derde consultant, Jimmy van Gessel, bijgekomen, maar online heeft Agile Leren op de Boerderij nog niet veel impact gemaakt. Daarom gaat Orange Juice samenwerken met de consultants om de online marketing te intensiveren en meer leads te genereren.

Agile: wat is dat?

Agile is het Engelse woord voor ‘behendig’, of ‘lenig’. Deze werkmethode is ontstaan in 2001 uit het gedachtegoed dat bestaande ontwikkelmodellen (zoals bijvoorbeeld de watervalmethode) bureaucratisch en traag waren. Met deze ontwikkelmodellen duurde het relatief lang om een product op te leveren, en tegen die tijd waren de technologieën al zo veranderd dat het product eigenlijk niet meer aansloot bij de wensen van de klant. Met Agile heb je als ontwikkelaar vaker contactmomenten met de klant, waardoor je de klant het proces in trekt en direct om feedback kan vragen. Je probeert dus steeds te werken aan actiepunten die het meeste klantwaarde opleveren.

Ondertussen is Agile uitgegroeid tot een veelgebruikte werkmethode. Niet alleen door ontwikkelaars, maar ook door bijvoorbeeld webshops en online marketing bureaus. Het is vrijwel voor ieder bedrijf toepasbaar op projecten. Agile Leren op de Boerderij helpt mensen en bedrijven, door middel van trainingen, op praktische wijze begrijpen wat Agile is en hoe ze het toe kunnen passen in hun eigen omgeving en op eigen projecten. Tijdens het ochtendprogramma van de training, krijgen teams vooral veel theoretische kennis over Agile. Later op de dag gaan ze zelf aan de slag, met begeleiding van de trainer, om de methode al werkend eigen te maken.

Aangezien iedereen wel enigszins bekend is met een boerderij, wordt het voor teams al snel duidelijk hoe ze agile kunnen vertalen naar trainingsopdrachten en hun eigen projecten. Daarnaast is voor teams bijzonder om de collega’s van kantoor ineens bezig te zien met hooibalen, koeien en schapen.

Wat Agile Leren op de Boerderij uniek maakt is dat alle trainingen praktijkgericht zijn, en dat je als bedrijf zijnde ook tegelijkertijd werkt aan teamontwikkeling. Daarnaast wordt iedere training op maat gemaakt. Samen met de buitengewone en gemoedelijke locatie zorgen deze aspecten voor een onvergetelijke ervaring! De opdrachtgevers zijn laaiend enthousiast blijkt uit de reacties.

Focus op content

Voor Agile Leren op de Boerderij gaan wij verschillende onderdelen van online marketing inzetten. Ten eerste gaan we een aantal website verbeteringen doorvoeren en de vindbaarheid van Agile Leren op de Boerderij in zoekmachines optimaliseren. Daarnaast gaan we vooral voor meer content op de website zorgen door middel van blogs, quotes, cases, fotografie en video’s. Ook zal er meer gebruik gemaakt gaan worden van de social media-accounts van Agile Leren op de Boerderij (Facebook, Instagram en LinkedIn) en online advertising (Google en LinedIn). Alle data zal in de vorm van maandelijks (online) rapportages gedeeld worden met de consultants, zodat ook zij een goed overzicht krijgen welke impact onze online activiteiten hebben.

Meer weten over Agile Leren op de Boerderij? Neem een kijkje op AgileLerenopdeBoerderij.nl.