Een matrassenwijzer voor Sleepfast.nl

14 april 2020 Development

Orange Juice gaat samenwerken met Sleep Fast, een beddenwinkel en familiebedrijf. Sleep Fast is 26 jaar geleden opgericht door Helma en Nico-Jan Wolfswinkel. Wegens het succes van de twee fysieke winkels, hebben zonen Alex en Stefan Wolfswinkel 3 jaar geleden besloten om de matrassen ook online aan te bieden. Met ruime ervaring in de beddenbranche en veel kennis om klanten te adviseren over het ultieme ligcomfort, wil de familie Wolfswinkel heel Nederland een goede nachtrust bezorgen.

Om ze daarbij te ondersteunen gaat Orange Juice een online matrassenwijzer realiseren. Deze tool gaat het voor eindgebruikers makkelijker maken om een matras te vinden die aansluit bij hun persoonlijke behoeftes. Momenteel geeft Sleepfast.nl vooral veel advies middels gebruik van livechat. Met de online matrassenwijzer verwachten Alex en Stefan nog beter in te kunnen spelen op de persoonlijke wensen van de klanten.

Inventarisatiefase

In de inventarisatiefase hebben we meerdere werksessies gehad met het team van Sleep Fast. Wat is de lange termijn strategie van het bedrijf? Hoe gaan ze online de markt benaderen en hoe sluit dit aan bij de fysieke winkels? En wat zijn belangrijke aandachtspunten bij de selectie en aanschaf van een matras? Om het allemaal met eigen ogen te kunnen aanschouwen, zijn de teamleden van Orange Juice ook op bedrijfsbezoek geweest in Amersfoort. Dit is van wezenlijk belang om de klant en de producten beter te leren kennen in de eerste fase van samenwerking.

Over de matrassenwijzer

Met de online matrassenwijzer wordt het voor eindgebruikers makkelijker om een geschikte matras te vinden. Door het beantwoorden van enkele vragen, genereert de tool een selectie van twee matrassen; één voor de beste nachtrust en de andere met de beste prijs-kwaliteitverhouding. De vragen hebben betrekking op onder meer de volgende onderwerpen:

  • Vorm van het lichaam;
  • Lengte;
  • Gewicht;
  • Slaaphouding;
  • En eventuele klachten zoals een hernia of nekpijn.

Naast dat klanten een geschikte matras voor zichzelf kunnen ze zoeken, kunnen ze ook gelijk in de tool de keuzes voor hun partner invullen. De aanbeveling is in dat geval voor twee personen en kan ook afwijken qua specificaties per matras.

Speciale tool

Om het assortiment van matrassen te kunnen koppelen aan de resultaten van de matrassenwijzer heeft onze JavaScript developer Marius een speciale tool ontwikkeld. Met deze tool kan Sleep Fast de meest passende combinaties van matrassen en persoonlijke behoeftes samenstellen zodat de matrassenwijzer straks de meest geschikte opties laat zien.

De online matrassenwijzer is een prachtig voorbeeld van het koppelen van een online product configurator aan een extern e-commerce platform. In deze case is dat het platform Lightspeed. Lees hier meer over configurators en e-commerce platformen.

Benieuwd naar onze maatwerk e-commerce oplossingen en online configurators? Kijk bij onze expertises of neem contact met ons op. Wij denken graag met je mee