Maak kennis met onze nieuwe medewerkers

23 maart 2018 Development

Deze maand zijn er twee nieuwe teamleden gestart. Marius gaat na het afronden van zijn studie aan het werk als full-stack developer en Bob gaat aan de slag met back-end development. Wij zijn erg blij met de versterking en willen onze collega’s graag wat beter leren kennen. Tijd voor een interview om kennis te maken!

Even voorstellen: Marius

Benieuwd naar onze nieuwe collega Marius? Ter kennismaking stelden we een aantal vragen. Marius is overigens geen nieuw gezicht voor ons, begin dit jaar heeft hij met succes zijn afstudeerstage bij Orange Juice afgerond. We zijn blij dat hij deel blijft uitmaken van ons team en stellen hem graag aan je voor.

Wat kun je ons over jezelf vertellen?
Ik ben Marius Linders, 23 jaar jong en net afgestudeerd van HBO Software Development aan de HAN. Ik woon samen met mijn vrouw in Arnhem, op een kwartiertje fietsafstand van het Orange Juice kantoor. Als kind was ik bijna altijd buiten te vinden, op zoek naar slangen en andere reptielen. Maar na het kopen van mijn eerste laptop ging mijn interesse vooral naar chemicaliën (laboratoriumtechniek) en softwareontwikkeling. Van dit laatste heb ik inmiddels mijn werk gemaakt.

Wat wilde je vroeger worden?
Vroeger wilde ik graag iets met de natuur doen. Zoals ik al zei was ik altijd veel buiten bezig, op dat moment dacht ik nog niet na over werk. Later werd softwareontwikkeling mijn hobby en wilde ik daar graag mijn werk van maken. Creatief bezig zijn, problemen oplossen en snel resultaten zien. Het liefste zo modern mogelijk. De interesse in natuur en het slangen zoeken van vroeger is overigens wel blijven hangen. Ik heb nu verschillende slangen thuis als huisdieren.

Als je morgen een miljoen zou winnen, wat zou je er dan mee doen?
Ik zou een groter huis kopen en deze subtropisch inrichten met een waterval, veel planten, kikkers en vogels. Ook zou ik een deel van het geld verdelen onder mijn vrienden en familie met een laag inkomen. De rest zou ik beleggen.

Wat maakt jou vrolijk?
Veel! Een gezellige werkdag, ontspannen met vrienden, een uitje met mijn vrouw of gewoon iets thuis doen. Ik heb niet echt veel nodig om vrolijk te zijn.

Waar ben je (extreem) goed in?
Ik denk niet dat ik in één specifiek ding extreem goed ben, maar in verschillende dingen aardig goed. Altijd als ik iets nieuws wil ondernemen of iets interessants heb gehoord dan kan ik het niet laten om mij er helemaal in te gaan verdiepen. Hierdoor is mijn kennis breed geworden, wat voor interessante combinaties zorgt.

Ons nieuwste teamlid Bob

Bob is voor ons allemaal een nieuw gezicht, en ook hem willen we graag wat beter leren kennen. Benieuwd wie Bob is en wat hij graag doet? Maak kennis met ons nieuwste teamlid!

Wat kun je ons over jezelf vertellen?
Ik ben Bob, ik ben 26 jaar en kom uit Arnhem waar ik samenwoon met mijn vriendin Eefje en onze 2 konijntjes. Ik speel wel eens orgel om de hoek in de St. Janskerk en verder houd ik me bezig met muziek, taal en natuurlijk programmeren. Ik heb als programmeur zo'n 10 jaar werkervaring in web/game/mobile development, maar ik programmeer ook flink wat af in m'n vrije tijd.

Wat wilde je vroeger worden?
Technisch ontwerper. Als kind was ik altijd bezig met constructiespeelgoed dus dat leek mij niet meer dan logisch.

Wat maakt jou vrolijk?
Orgels, componeren, gedichtjes, programmeren, mensen, woordspelletjes, Bach, Greg Egan, de Efteling en natuurlijk mijn vriendin en konijntjes.

Waar ben je (extreem) goed in?
Tja, extreem weet ik niet… Ik heb gevoel voor algoritmes gerelateerd aan combinatoriek of graaftheorie. In muziek ben ik redelijk bekwaam in het technischere contrapunt (meerstemmigheid). Verder vind ik dat ik best goed kan inline skaten.

Als je morgen een miljoen zou winnen, wat zou je er dan mee doen?
Het juiste antwoord is dat ik niet op m'n luie gat ga zitten. Maar, eerlijk is eerlijk, ik ga de hele dag allerlei dingen maken waar niemand op zit te wachten behalve ikzelf.

Waar ben jij en wat doe jij over 5 jaar?
Een aantal van m'n hobby projectjes omvat sinds kort materie wat in een aantal niche wetenschapsvelden publiceerbaar zou kunnen zijn. Het lijkt me heel tof om een leuke publicatie op m'n naam te hebben staan.

Ook werken bij Orange Juice?

Lijkt het jou leuk om ook deel uit te maken van het Orange Juice team? Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina, wie weet staat er een functie tussen die jou op het lijf geschreven is!