Nieuwe samenwerking met betalingsbedrijf Biller

24 maart 2022 Online marketing

Achteraf betalen bij online bestellingen is al lange tijd niet meer weg te denken van de Nederlandse betalingsmarkt. Mede door de coronacrisis zagen we een enorme stijging in online bestellingen en kiezen consumenten steeds vaker voor achteraf betaling. Het is niet alleen erg makkelijk maar geeft ook een veilig gevoel. Je betaalt immers pas na ontvangst van de artikelen. Aanbieders als Klarna en AfterPay spelen al goed in op deze toenemende vraag vanuit de consument.

Voor de zakelijke markt was er daarentegen lange tijd geen eenvoudige manier om digitaal achteraf te betalen. Daarnaast zijn B2B webshops huiverig om alle afnemers, ook die je nog niet kent, zelf op rekening te leveren. Als je niet voldoende data hebt van mogelijke afnemers is het erg lastig om het kredietrisico in te schatten. Hier ligt een kans voor een financiële tussenpartij die wel data heeft over de kredietwaardigheid van bedrijven en dit proces kan overnemen voor de webshops.

Biller als zakelijke oplossing

De drie oprichters van Biller zagen begin 2021 dat er de afgelopen jaren geen innovaties hebben plaatsgevonden op het gebied van online B2B-betalingsoplossingen. Vreemd, gezien de B2B e-commerce sector enorm snel groeit. De oprichters zagen hierin een mooie kans. Biller is een buy-now-pay-later startup die inspeelt op de nieuwe generatie van zakelijke kopers. Zij verwachten namelijk een snelle en flexibele online betaalervaring. Iedere hindernis in het online aankoopproces is er één te veel. Een grondige kredietcheck, die vaak dagen duurt, is dan ook een grote drempel in het traditionele bestelproces.

"We zijn ontzettend enthousiast over onze samenwerking met Orange Juice. Het is prettig om samen te werken met een agency die het B2B landschap goed begrijpt en snapt wat de webshops nodig hebben en tegen welke uitdagingen zij aanlopen. "
- Derek Vreeburg
Biller neemt het risico weg

Biller biedt met een AI (Artificial Intelligence) gedreven betaalmethode de oplossing voor problemen op de online B2B betaalmarkt. Op dit moment wordt 56% van alle zakelijke facturen te laat betaald en zijn beide partijen vaak op elkaar aan het wachten. Biller haalt deze problemen weg door de factuur voor te financieren en later zelf het bedrag te incasseren bij de zakelijke klant. Hiermee neemt Biller alle risico’s over van de webshop. De nieuwe B2B betaalmethode scant binnen secondes de krediet-en fraudechecks met AI. Hierdoor kan Biller het kredietrisico goed inschatten en de vordering overnemen. 

Uitbreiden naar Europa

Binnen 9 maanden na de oprichting hebben de drie oprichters van Biller de onderneming verkocht aan Banking Circle. Met een investeringsbedrag van minstens €100 miljoen wil Biller flink gaan groeien en binnen 18 maanden de Europese markt veroverd hebben met hun betalingssysteem.

Orange Juice gaat samenwerken met Biller

Orange Juice heeft veel e-commerce klanten waarbij de betalingsmethode van Biller een toegevoegde waarde kan zijn. Mede daarom zijn we enthousiast over de samenwerking met Biller. Als eerste gaan wij het nieuwe betalingssysteem toepassen bij onze klant Euro Events. De webshop verkoopt toegangs- en betaalsystemen aan de eventbranche en het online achteraf betalen is straks een extra optie voor de zakelijke klanten.  Ons development team is, naast de huidige webdevelopment taken, op dit moment druk bezig om de eerste koppeling te maken en de betalingsmethode te integreren in het check-out proces. 

Wij verwachten veel van deze nieuwe samenwerking en kijken ernaar uit om deze nieuwe betalingsmethode toe te passen in de e-commerce markt. We zijn altijd op zoek naar nog meer online groei voor onze klanten.

"Door deze samenwerking en korte communicatielijnen kunnen wij als bedrijf een product doorontwikkelen waar B2B webshops echt wat aan hebben."

Derek Vreeburg Co-founder Biller