Nieuwe technologie voor het personaliseren van video

11 juli 2019 Development

Orange Juice heeft een innovatieve webtechnologie ontwikkeld waarmee video content realtime in de browser gepersonaliseerd kan worden. Hierbij worden complexe transformaties op de content ondersteund, in tegenstelling tot bestaande oplossingen met duidelijke beperkingen in transformaties en mate van interactiviteit. We kunnen elk element in een video vervangbaar maken, waardoor er eindeloos veel mogelijkheden ontstaan voor on-the-fly personalisatie. Dit maakt onze technologie veelzijdig inzetbaar. We vertellen er graag meer over.

Realtime content bewerken in de browser

Om realtime bewerking van content in een video mogelijk te maken wordt eenmalig een bronvideo (template) voorbereid. De bronvideo wordt vervolgens omgezet in een speciaal ontwikkeld formaat zodat deze met de video editor bewerkt kan worden in de browser. Met de video editor kan een gebruiker de video afspelen en frames heen en weer spoelen, om vervolgens per frame de vooraf gemarkeerde elementen – tekst, afbeeldingen, logo en audio – te vervangen. En dit alles zonder wachttijden, het resultaat is direct zichtbaar!

Complexe content transformaties mogelijk

Door speciaal ontwikkelde placeholders in de bronvideo op te nemen is het mogelijk om content complexe transformaties te laten ondergaan. Naast de bekende platte (lineaire) content transformaties in video’s is het ook mogelijk om content op vreemde vormen te projecteren en te vervormen. Denk aan belichting, schaduw, 3D transformaties, occlusie, overlappen, oprollen, etc. Zelfs destructieve transformaties zoals breken of scheuren zijn mogelijk. De gewijzigde content gaat als natuurlijk in de video op, dit maakt het gepersonaliseerde eindresultaat een uiterst realistische video.

Verwerking tot MP4 bestand met korte rendertijd

Door middel van slimme, data beperkende maatregelen wordt de gepersonaliseerde video content naar de server geüpload voor verwerking. Hier wordt de video vanuit het speciaal ontwikkelde formaat omgezet naar MP4 formaat, zodat deze geschikt is voor algemeen gebruik. De video kan bijvoorbeeld gedeeld worden op social media als Instagram en Facebook en ingezet worden voor online advertising. Het verwerkingsproces (rendering) duurt slechts enkele seconden tot maximaal enkele minuten. In tegenstelling tot bestaande oplossingen waarbij de verwerkingstijd (CPU/rendertijd, al dan niet in de cloud) aanzienlijk langer is, wat resulteert in hogere kosten.

Realtime videobewerking tijdens het afspelen

Naast het realtime bewerken van video content in de editor, is het ook mogelijk om aanvullende dimensies aan de video toe te voegen op het moment dat de video wordt afgespeeld in de ontwikkelde video player. De video wordt dan niet omgezet naar MP4, maar behoudt het speciaal ontwikkelde formaat. Hierdoor wordt het mogelijk om tijdens het afspelen, realtime, effecten toe te passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blend-modes en transparantie op specifieke lagen in de video. Ook is het mogelijk om input vanuit databases te verwerken bij het personaliseren, zodat de gebruiker een actuele en volledig gepersonaliseerde video te zien krijgt. Verder kan een volledig interactieve video gecreëerd worden door lagen met knoppen, menu’s, formulieren en aftakkingen naar diverse vervolg video’s toe te passen.

Veelzijdig inzetbaar

Onze videotechniek wordt al gebruikt in verschillende online oplossingen. Ster Reclame zet de techniek bijvoorbeeld in voor Ster Local. Via dit platform kunnen adverteerders eenvoudig een eigen pre-roll commercial maken waarmee ze vervolgens direct kunnen adverteren op NPO Start. Dit is slechts een voorbeeld van de vele toepassingsmogelijkheden. Wil jij onze video personalisatie techniek inzetten voor jouw bedrijf? We denken graag met je mee over de mogelijkheden!