Onze nieuwe collega Daan

12 juni 2018 Development

Er is weer een nieuwe collega gestart! Daan maakt sinds kort deel uit van ons team. Hij gaat ons versterken met zijn kennis en ervaring als front-end developer en daarnaast gaat hij aan de slag met JavaScript. Ben je benieuwd naar Daan, waar hij vrolijk van wordt en hoe zijn rol binnen het team van Orange Juice eruitziet? Ter kennismaking stelden we een aantal vragen.

Wat kun je ons over jezelf vertellen?

Ik ben Daan, 27 jaar oud en woon in Doetinchem samen met mijn vriendin, een (deeltijd) hond en een kat. In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan zelfstudie, kijk ik zo nu en dan een goede serie op Netflix en ga ik regelmatig uiteten met mijn vriendin. Daarnaast ben ik dol op auto’s en dan voornamelijk het rijden.

Kun je wat vertellen over jouw rol binnen het team van Orange Juice?

Bij Orange Juice ga ik aan de slag als front-end en JavaScript Developer. Binnen deze functie ligt mijn focus voornamelijk op JavaScript. Hierin wil ik mij graag verder ontwikkelen, omdat met deze dynamische taal de mogelijkheden eindeloos zijn en ik het ontzettend leuk ben gaan vinden om hierin te programmeren.

Bij Orange Juice krijg ik de kans om mij hierin verder te ontwikkelen, door te werken aan complexe projecten binnen een team van professionals.

Waar ben je (extreem) goed in?

Men zegt dat ik goed ben in gitaar spelen. Dit is vooral iets wat betrekking heeft op mijn verleden. Als puber was ik namelijk ontzettend gefocust op het maken van muziek. Ik heb samen met mijn vrienden diverse bandjes opgericht. De muziek schreven wij uiteraard zelf. Ik denk dat ik in die tijd gemiddeld zo’n vier uur per dag aan het oefenen was.

Na mijn tijd op de middelbare school is die hobby eigenlijk een beetje verwaterd. Dus of ik nog steeds goed ben in gitaar spelen... ik ben het denk ik verleerd.

Wat wilde je vroeger worden?

Heel vroeger wilde ik timmerman worden. Ik bouwde hutten van hout dat ik thuis of bij de buurman kon vinden, mijn ouders hadden hier gelukkig de ruimte voor thuis. Een van die hutten was net zo hoog als ons huis.

Uiteindelijk ben ik acht jaar monteur geweest in de aluminiumbouw als bijbaan. Dit werk heb ik altijd ontzettend leuk gevonden. Het is fijn om lichamelijk werk te verzetten, omdat het je hoofd leegmaakt.

Na het afronden van mijn studie werd het toch echt tijd om te switchen naar een baan die meer aansluit bij mijn opleiding en passie voor digitale producten.

Wat maakt jou vrolijk?

Lekker eten, een rondje touren in mijn auto wanneer de zon schijnt en de bomen groen zijn, bijzondere muziek en niet te vergeten, iedere dag mogen werken aan mooie en uitdagende projecten.

Waar ben jij en wat doe jij over 5 jaar?

Op dit moment heb ik als front-end developer al enkele jaren ervaring opgedaan. Over vijf jaar hoop ik een ervaren JavaScript engineer te zijn en veel kennis te hebben opgedaan van computer science in de breedste zin van het woord.

Daarnaast heb ik altijd nog de droom om een eigen product op de markt te zetten. Bijvoorbeeld een applicatie waarmee de wereld weer een stukje beter wordt of een alledaags probleem kan worden opgelost. Over vijf jaar hoop ik hiervoor een goed concept te hebben staan.