Realisatie webshop Houtopmaat.nl

21 november 2018 Development

Van Wijk Houtindustrie, gevestigd in Amsterdam, heeft twee jaar geleden het initiatief genomen om een webshop te starten: www.houtopmaat.nl. Het idee? Massief houten producten online aanbieden, waarbij de gebruiker zelf maten en afwerking kan kiezen. In de afgelopen twee jaar groeide de online omzet sterk en heeft het concept zijn bestaansrecht bewezen. Nu is het tijd voor de volgende stap.

Nieuwe website

Om de groeiende e-commerce ambities van Hout op Maat te verwezenlijken heeft Orange Juice een nieuwe, geheel responsive, website gerealiseerd. Er is gekozen voor een Umbraco CMS in combinatie met Ucommerce als e-commerce platform. We combineren Ucommerce met een in eigen beheer ontwikkelde configurator, wat voldoende vrijheid biedt voor eventuele uitbreidingen in de toekomst. In het gehele proces, van concept tot realisatie, staat het klantdoel centraal: een wandplank op maat simpel én snel kunnen bestellen, zonder de keuzemogelijkheden te beperken.

Ucommerce accelerator

Voor het realiseren van de Ucommerce omgeving werken wij samen met onze partner Arlanet. De basis van onze Ucommerce omgeving is gebaseerd op een door Arlanet ontwikkelde accelerator, waardoor de eerste set-up eenvoudig en snel te realiseren is. Arlanet is door Ucommerce aangewezen als ‘powerhouse’ en beschikt over veel kennis betreffende Ucommerce projecten.

Configurator

Om het bestellen van wandplanken op maat mogelijk te maken hebben we een product configurator ontwikkeld en geïmplementeerd in de webshop. Het op maat bestellen van de plank gaat zo ver dat de klant vrije keuze heeft in: houtsoort, behandeling, formaat, ophanging, positie dragers, randafwerking en hoekafwerking.

In de configurator wordt direct een preview van het ontwerp getoond zodat de klant een duidelijk beeld krijgt van het eindresultaat.

Hout op maat
Automatisering van het productieproces

Achter de schermen is er zoveel mogelijk geautomatiseerd. Wanneer er een bestelling wordt geplaatst, dan wordt deze door middel van een API ingeladen in de CNC zaagmachine. Op deze manier kunnen bestellingen direct geproduceerd worden. Bij elke stap die de bestelde plank ondergaat (in behandeling, in productie, afwerking en verzonden) gaat er via de API een seintje naar Ucommerce en wordt de status veranderd. De klant wordt op de hoogte gehouden van de status door een automatische e-mail.

Koppeling met PostNL

De klant kan zelf een leverdatum kiezen. Voor de verzending is een koppeling gemaakt met PostNL. Op deze manier worden bestellingen automatisch aangemeld en hoeft er voor het versturen van een bestelling alleen een label geprint te worden. Vervolgens wordt het pakket afgehaald door PostNL voor verzending naar de eindgebruiker.

Klantaccount

Klanten hebben de mogelijkheid om in te loggen met een account. Hier kan de bestelhistorie bekeken worden en kunnen gegevens aangepast worden. Ook kan de klant hier, met het oog op de nieuwe privacywetgeving (AVG/GDPR), zelf het account verwijderen. Bestellingen kunnen eenvoudig opnieuw besteld worden, met de mogelijkheid om eerst nog wat aan te passen in de configurator. Hierdoor hoeven afmetingen niet opnieuw ingevuld te worden wanneer iemand een identieke of soortgelijke plank wil bestellen.

Meer weten?

Met de lancering van de nieuwe webshop is het bestellen van een wandplank op maat nog eenvoudiger geworden, zonder in te leveren op de personalisatiemogelijkheden. Naast de klantvoordelen biedt de vernieuwde webshop ook veel voordelen voor het team van Hout op Maat. Met behulp van API koppelingen hebben we de processen verder kunnen automatiseren waardoor er nog efficiënter gewerkt kan worden. Tot slot hebben we rekening gehouden met uitbreidingsplannen. De webshop is dusdanig ingericht dat er in de toekomst ook andere houten producten op maat aangeboden kunnen worden.

Meer weten over de realisatie van de webshop en de webtechnieken die we hebben toegepast? Binnenkort publiceren we een casestudy met aanvullende informatie over het e-commerce project. Houd onze website in de gaten!

 

Heb je grote ambities? Wil jij je online proces verbeteren en/of automatiseren? Neem contact met ons op! We werken graag samen aan online succes.