Samenwerking Bsure Medical

02 november 2021 Online marketing

Orange Juice was al in een vroeg stadium betrokken bij de oprichting en de uitwerking van startup Bsure Medical. Bsure Medical is een social enterprise actief op het snijvlak van medische wetenschap, DNA-onderzoek en bio-implantaten. Onlangs is de nieuwe website door Orange Juice gelanceerd en tevens zijn wij verantwoordelijk voor alle online marketing werkzaamheden voor Bsure Medical.

DNA-test

Op basis van vele jaren aan wetenschappelijk onderzoek is een genetische aanleg op verhoogd risico op afstotingsverschijnselen bij het gebruik van fillers ontdekt. Dit is vastgelegd in meerdere patenten en hierover zijn publicaties verschenen in gerenommeerde medische vaktijdschriften. Hieruit voortvloeiend is nu een DNA-test ontwikkeld waarbij dit verhoogd risico op afstotingsverschijnselen kan worden vastgesteld. Dit is van groot belang om ernstige afstotingsverschijnselen bij bijvoorbeeld filler injecties te voorkomen. Bsure Medical biedt deze DNA-test aan. Deze DNA-test is uniek en wordt als pilot nu eerst in Nederland uitgerold, waarna het ook in andere landen wereldwijd zal worden aangeboden.

Investeren in vervolgonderzoek

Bsure Medical is een social enterprise en heeft als missie om toekomstig wetenschappelijk onderzoek naar afstotingsverschijnselen mogelijk te maken. Een groot deel van de opbrengsten wordt geïnvesteerd in vervolgonderzoek. En de verwachting is dat in de toekomst meerdere DNA-testen worden ontwikkeld om verhoogd risico op afstoting te voorkomen, ook bij bijvoorbeeld borstimplantaten en andere lichaamsvreemde implantaten.

Orange Juice als digital partner

Orange Juice is betrokken bij dit project als digital partner. We hebben een website gerealiseerd op basis van het Umbraco CMS, met daarbij de mogelijkheid om de DNA-test online te bestellen. Ook is er een netwerk van geselecteerde klinieken gekoppeld aan de website. De uitslag van de DNA-test wordt altijd besproken met een medisch specialist van één van de aangesloten klinieken. Orange Juice is tevens verantwoordelijk voor alle online marketing werkzaamheden.

Veligheid en privacy van gegevens

Om de veiligheid van de klantgegevens te waarborgen worden de gegevens van het DNA sample niet online opgeslagen. Het DNA sample wordt geanalyseerd in een gecertificeerd laboratorium, waarbij alleen de uitslag op een verhoogd risico op afstotingsverschijnselen (Y/N) wordt doorgestuurd naar de klinieken. Het gehele proces rondom de DNA-test valt onder de IVDD richtlijnen. Verschillende procedures in de webapplicatie zijn hierop afgestemd en compliant met IVDD en GDPR.

Nieuwe website en online marketing

De eerste versie van de website van Bsure Medical is eind september 2021 gelanceerd. Het online marketing team van Orange Juice is nu bezig met de eerste stappen op het gebied van SEO, SEA en social media. Daarnaast wordt er een affiliate marketing programma opgezet en samen met de klinieken worden er promotiecampagnes gestart.