Samenwerking met A Beautiful Story

21 juni 2018 Online marketing

Orange Juice investeert in veelbelovende online projecten. Dit geldt ook voor A Beautiful Story, een sieradenmerk met een bijzonder verhaal en prachtige producten. We gaan een samenwerking aan voor langere tijd, gericht op online marketing en conversie optimalisatie. Benieuwd naar het verhaal achter dit merk en welke rol wij gaan spelen? We vertellen er graag meer over.

A Beautiful Story

De naam zegt het eigenlijk al… Sieraden met een mooi verhaal, dat is waar A Beautiful Story voor staat. Oprichtster Cathelijne raakte tijdens haar periode als vrijwilliger in Nepal bevriend met de eigenaar van een kleine zilverfabriek. Toen zij te horen kreeg dat het fabriekje niet voldoende verkocht, en mensen hun baan dreigden te verliezen, voelde dit als haar roeping. Ze stopte met haar baan als marketeer en vertrok naar Nepal waar ze samen met de zilversmeden de eerste collectie van A Beautiful Story samenstelde. Fairtrade sieraden, gemaakt door getalenteerde vakmensen uit Nepal. Haar missie: kansen creëren voor producenten in een economisch moeilijke situatie.

Inmiddels is Cathelijne 12 jaar en heel wat collecties verder en worden de sieraden van A Beautiful Story in meer dan 100 winkels verkocht. Daarnaast worden de producten ook online verkocht via de webshop. Dit laatste, de online verkoop, is het punt waar Orange Juice aanhaakt.

Conversie optimalisatie

De afgelopen jaren is er een goede marketingbasis opgebouwd door het team van A Beautiful Story. Niet alleen offline, maar ook online. Fotoshoots, storytelling en de inzet van social media maken een belangrijk deel uit van de online marketing strategie. Maar, er is ruimte voor verbetering. Wij gaan onze kennis en expertise op het gebied van online marketing inzetten, met als doel om de conversie te optimaliseren en de online verkopen flink te laten stijgen.

Online advertising & meer

De grootste en belangrijkste kans tot verbetering ligt bij online advertising. Op dit moment wordt er nog onvoldoende gebruikgemaakt van de mogelijkheden. We starten onze werkzaamheden met het opstellen van een advertising strategie, waarin we de inzet van kanalen als Google Shopping en Shopping via Instagram uitwerken. Ook voor de uitvoering en optimalisatie hiervan zijn we verantwoordelijk.

En we gaan meer doen. Met technische verbeteringen en zoekmachine optimalisatie kunnen we het conversiepercentage laten stijgen. In samenwerking met het team van A Beautiful Story gaan we (technische) verbeteringen in kaart brengen en doorvoeren. Dit doen we onder andere met behulp van tracking tools en A/B testen.

Verkopen via Amazon

Via Amazon en andere online marktplaatsen kan een grote internationale doelgroep bereikt worden, hier willen we voor A Beautiful Story optimaal gebruik van maken. Dit gaan we onder andere doen voor verkoop in Duitsland, waar men veel koopt via Amazon.de. Er komt echter wel meer bij kijken dan enkel producten toevoegen en wachten tot er besteld wordt. De algoritmes van Amazon.com bepalen de ranking van de productvertoningen. In de berekening wordt onder andere gekeken naar de reactietijd bij vragen en de levertijd. Een enkele levering die niet helemaal soepel verloopt kan er al voor zorgen dat een product een lagere ranking krijgt of zelfs helemaal niet meer wordt vertoond.

Wij gaan ervoor zorgen dat ook de online verkoop via internationale marktplaatsen gaat bijdragen aan het succes van A Beautiful Story.