Samenwerking met Blog Brains

18 oktober 2018 Online marketing

Bij Orange Juice hebben we alle online disciplines onder één dak: van concept tot conversie. We kunnen opdrachtgevers een totaalpakket bieden en voeren in de meeste gevallen alle werkzaamheden zelf, in huis, uit. Soms kiezen we ervoor om samen te werken met een externe partij, zodat we nog sneller de beste resultaten kunnen halen. Een goed voorbeeld hiervan is de samenwerking met Blog Brains, een partij die gespecialiseerd is in influencer marketing met bloggers.

Influencer marketing

Influencer marketing is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgebruikt marketingmiddel. Een blogger of social influencer brengt een merk of product onder de aandacht bij zijn of haar volgers, vaak in ruil voor een beloning. De doelstellingen van een campagne kunnen uiteenlopen, denk hierbij aan het vergroten van de naamsbekendheid, promotie van een nieuw product of interactie met de doelgroep creëren. Maar, dat is niet het enige. Vanuit SEO oogpunt is influencer marketing namelijk ook erg waardevol. Benieuwd hoe dit zit? Ik leg het graag aan je uit.

Linkbuilding

Een belangrijk aspect van zoekmachine optimalisatie is linkbuilding. Backlinks van andere, relevante websites hebben een positieve invloed op de ranking in Google. Bij een influencer campagne met bloggers worden er links geplaatst in blogberichten die gaan over het merk of product. De relevantie maakt het zeer waardevolle links. Hoeveel waarde een individuele link uiteindelijk heeft, is onder andere afhankelijk van de domeinwaarde. Hoe meer autoriteit het domein waar het linkje geplaatst wordt heeft, des te waardevoller is deze voor SEO.

SEO & influencer marketing

Dat influencer marketing meer voordelen biedt dan bekendheid en interactie met de doelgroep, dat hebben ze bij Blog Brains goed begrepen. Ze werken SEO based en besteden veel aandacht aan het linkbuildingaspect van influencer marketing. De 1350 bloggers in het netwerk zijn allemaal gescreend en op basis daarvan ingedeeld in een categorie en level. Het level varieert van ‘newbie’ tot ‘elite’ en zegt onder andere iets over de linkwaarde. Natuurlijk wordt ook de kwaliteit van de blogs beoordeeld.

Campagne voor PRIMUS.DIRECT

Eind 2017 heeft Orange Juice in samenwerking met ouwelfabrikant Primus Wafer Paper de webshop PRIMUS.DIRECT gelanceerd. In de webshop is een editor geïntegreerd waarmee ondernemers hun eigen ouwels kunnen ontwerpen. De gepersonaliseerde opdruk kan bijvoorbeeld een logo of tekst zijn. De mogelijkheid om ouwels te personaliseren geeft het product een geheel nieuwe functie: edible branding. Oorspronkelijk waren ouwels bedoeld voor het labelen van verschillende broodsoorten, maar met het oog op edible branding kunnen ze voor allerlei producten gebruikt worden. Dit maakt het product ouwel interessant voor een veel bredere doelgroep dan alleen bakkers. Maar, hoe gaan we deze doelgroep bereiken? Onder andere via bloggers.

In totaal gaan 24 bloggers verspreid over drie maanden iets schrijven over het nieuwe product van PRIMUS.DIRECT. Natuurlijk krijgen ze ook een pakketje met gepersonaliseerde ouwels toegestuurd. Niet alleen brengt deze campagne het nieuwe product onder de aandacht bij de doelgroep, het levert ook leuke inzichten voor de verschillende toepassingsmogelijkheden van ouwels op. En natuurlijk geven we een flinke boost aan de vindbaarheid van de relatief nieuwe webshop.

Krachten bundelen

Waarom we ervoor hebben gekozen om Blog Brains in te schakelen en niet zelf aan de slag te gaan met de campagne? Omdat het soms meer, sneller of beter resultaat oplevert als je krachten bundelt. Blog Brains beschikt over een groot netwerk van bloggers waarmee zij vaste afspraken hebben. Daar maken we graag gebruik van, dat scheelt namelijk veel tijd. Ook het feit dat de linkwaarde van een blogger al bekend is bespaart ons veel tijd, uitgebreide analyses zijn niet meer nodig. Tot slot is Blog Brains verantwoordelijk voor de oplevering en controle van de blogs. Wij verzorgen de briefing, inclusief doel url’s en ankerteksten, daarna neemt Blog Brains het over. Op deze manier kunnen we in korte tijd grote stappen maken in het creëren van bekendheid voor het nieuwe product én op het gebied van SEO.