Strategisch partner voor de Persgroep

09 januari 2017 Development

De Persgroep is een toonaangevende uitgeverij in Nederland en België, met titels als AD, Volkskrant, Trouw, Parool en de regionale dagbladen van de Wegener Groep. Naast de dagbladen en huis-aan-huis kranten bestaat het netwerk uit vele landelijke websites en de radiozender Qmusic. De topman is Christian van Thillo (54) en hij heeft kwaliteitsjournalistiek hoog in het vaandel staan. Onvermoeibaar bouwt hij aan zijn imperium in de dagbladsector, waarbij ook digitalisering een grote rol speelt.

Webapplicaties voor Persgroep

In het afgelopen jaar heeft Orange Juice webapplicaties gerealiseerd voor Persgroep waar adverteerders zelf een online campagne kunnen starten en beheren. Dit noemen we Self Service Advertising. De webapplicatie voor de Nederlandse markt is gelanceerd onder de naam Direct Adverteren, zie www.directadverteren.nl.

Met deze webapplicatie kan de adverteerder zelf een online campagne opzetten en zijn bannermateriaal uploaden. Indien er geen bannermateriaal voorhanden is, kan de adverteerder in de online bannertool een eigen banner ontwerpen. Daarna kan de campagne gestart worden in een specifieke regio en wordt de banner zichtbaar op diverse websites in het netwerk van de Persgroep. Het is mogelijk om relatief kleine campagnes uit te voeren die gericht zijn op een lokale doelgroep. Zo kan nu ook het MKB de mogelijkheden van online adverteren benutten en gebruik maken van de kracht van de nieuwsmerken van de Persgroep.

De komende jaren worden deze webapplicaties verder uitgebouwd met diverse vormen en combinaties van online en offline adverteren. Om de samenwerking tussen Persgroep en Orange Juice te bekrachtigen en intensiveren, is Orange Juice benoemd tot strategisch partner voor de Persgroep. Samen gaan wij geavanceerde webapplicaties realiseren die het netwerk van de Persgroep ontsluiten voor een grote groep van adverteerders, ongeacht de advertentievorm, de locatie van de doelgroep of de grootte van het mediabudget.