Waarom wij Trees for All steunen

02 augustus 2019 Strategie

Bij Orange Juice vinden we het belangrijk om een steentje bij te dragen aan het verduurzamen van de wereld. Veelal zijn dit relatief kleine dingen, bijvoorbeeld een meeting met een klant via Skype, zodat we de auto kunnen laten staan en het steeds minder gebruiken van de printer. Behalve deze kleine dingen kunnen we als internetbureau niet veel verduurzamen in onze dagelijkse gang van zaken. Toch willen we de footprint die we met ons werk achterlaten compenseren. Daarom steunen wij Trees for All, een organisatie die zich inzet voor een groene aarde. Dit doen ze door bossen te beschermen en nieuwe bomen te planten.

Gericht op groei

Trees for All beschermt bestaande bossen én plant nieuwe bomen, zowel in Nederland als in het buitenland. Veel bomen! En dat is niet voor niets, want jaarlijks verdwijnen er 10 miljard bomen. Dit lijkt misschien onmogelijk te compenseren, maar dat houdt Trees for All niet tegen. Alle beetjes helpen en zolang je focust op groei kom je steeds een stukje dichter bij je doel. Inmiddels zijn er 5 miljoen bomen en struiken geplant, 15 bossen gered en is er 280 duizend ton vervuilende CO2 gecompenseerd. Een geweldig resultaat!

Onze bijdrage

Een kantoor vol schermen en apparaten, dat laat best een footprint achter. En dan hebben we het nog niet over de hoeveelheid energie die nodig is voor internet, serverparken en alle andere zaken waar onze business van afhankelijk is. Wij zijn ons hier maar al te goed van bewust en vinden het belangrijk om onze ecologische footprint te compenseren.

Waarom dan Trees for All? Deze organisatie focust op groei, wat perfect aansluit bij onze slogan ‘gericht op groei, gedreven door resultaat’. In onze ogen is groei in meerdere opzichten van groot belang, en vaak zelfs essentieel om de gewenste resultaten te behalen. Hiermee doelen we op persoonlijke groei, groei in projectresultaten en ook de groei van natuur en bomen. Daarom steunen wij Trees for All met een vaste donatie per jaar. Ook worden er voor elk opgeleverd project een aantal extra bomen geplant, zo kunnen we ook onze opdrachtgevers in dit proces betrekken.

En aangezien alle beetjes helpen hebben we zelf ook wat boompjes geplant… Elke medewerker bij ons op kantoor heeft een eigen fruitboompje!