Werken bij Orange Juice

04 oktober 2017 Development

Wauw, dat ging snel! Inmiddels maak ik al een maand deel uit van het Orange Juice team. Voor de zomer afgestudeerd, lekker lang vakantie gevierd en vervolgens vol frisse energie het nieuwe avontuur aangegaan. En ik moet eerlijk zeggen, dat valt niet tegen! Benieuwd hoe het is om bij Orange Juice te werken? Ik vertel graag hoe ik mijn eerste weken heb ervaren.

Informele sfeer

Een nieuwe baan… Je zou denken dat het even duurt voordat je je draai hebt gevonden. Dat dacht ik zelf ook. Je moet toch onderdeel van het team worden en kennismaken met de manier van werken. Maar weet je dat dit voor mij bij Orange Juice eigenlijk vanzelf ging? Niks wennen, ik voelde me direct op mijn gemak! De sfeer is informeel en relaxt, zonder aan professionaliteit te verliezen. Hier kun je gewoon jezelf zijn, zolang je je maar volledig inzet en gemotiveerd bent om samen mooie projecten op te leveren. Van hiërarchie is overigens geen sprake, als je een vraag hebt kun je die aan iedereen stellen.

Werkwijze

Naast de sfeer vind ik ook de manier van werken erg fijn. Open communicatie, voldoende tijd en ruimte voor overleg en wekelijks een moment om de planning te bespreken. Dit laatste geeft de nodige structuur. Op woensdag komt het online marketingteam samen om door te nemen wat er in de komende week allemaal gedaan moet worden en vervolgens zet iedereen de geplande werkzaamheden voor zichzelf op de sprintplanning (een soort online to-do lijstje). Natuurlijk komen er ook veel onverwachte dingen tussendoor, maar het is wel een fijne basis. Als iets klaar is kun je het naar ‘done’ slepen en komt er een streep doorheen. De sprintplanning geeft structuur zonder beperkingen op te leggen. Je kunt zelf bepalen wanneer je iets wilt doen, zolang je maar rekening houdt met prioriteit.

Ruimte voor plezier en gezelligheid

Bij Orange Juice wordt hard gewerkt, maar er is ook veel ruimte voor plezier en gezelligheid. Een paar weken geleden is het kantoor verrijkt met een echt poolbiljart! Tijdens de lunchpauze of na het werk even een moment van ontspanning… Verder wordt elke gelegenheid aangegrepen om samen iets te vieren. Een oplevering van een project, een verjaardag; er is altijd wel een reden voor taart of iets lekkers.

Gezamenlijke lunch

Zelf ben ik groot fan van de lunch. De boodschappen worden bezorgd en speciale wensen kun je doorgeven. Wie zin heeft kan aanschuiven, maar het is absoluut niet verplicht. Zelf vind ik het ideaal dat ik ’s morgens geen brood hoef te smeren en daarnaast is het ook gezellig.

Persoonlijke ontwikkeling

Ik heb gestudeerd en daarnaast relevante werkervaring opgedaan, maar ik kan nog zoveel bijleren. Bij Orange Juice wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Als je zelf initiatief toont wordt er ondersteuning geboden om dingen bij te leren. Ook wordt er echt tijd besteed aan het geven van feedback. Niet even snel een kladje, maar zo nu en dan een meeting om alles te bespreken. Feedback waar ik echt wat mee kan. Dit stimuleert mij om te werken aan mijn ontwikkeling als marketeer.

Ook werken bij Orange Juice?

Enthousiast geworden om ook bij Orange Juice te komen werken? Ben je ambitieus, heb je het idee dat je past bij het bedrijf en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem eens een kijkje op onze eigen vacaturepagina, en wie weet worden wij binnenkort collega’s!