Werken met Umbraco: ons nieuwe platform

12 mei 2020 Strategie

Afgelopen maand lanceerden wij ons nieuwe platform Werken met Umbraco. Umbraco is een Open Source Concent Management Systeem en voor Orange Juice het vertrekpunt voor het bouwen van websites en webshops. Het CMS is namelijk erg gemakkelijk in gebruik, terwijl het tegelijk ook heel veel mogelijkheden biedt in vergelijking met andere Open Source Content Management Systemen.

Onze visie

Wij hebben een site gemaakt, werkenmetUmbraco.nl, zodat eindgebruikers alles kunnen leren over Umbraco. Remco van Nieuwenhoven, CEO en co-founder van Orange Juice legt uit waarom:

Ik vind dat Umbraco een heel sterk netwerk bouwt van developers en internetbureaus, maar te weinig aandacht geeft aan de eindgebruiker. De naamsbekendheid van Umbraco kan veel hoger, maar dan moeten we de eindgebruiker ook centraal stellen en die willen overtuigen. Veel mensen zijn bekend met WordPress, maar weinig eindgebruikers kennen Umbraco. Met onze nieuwe website willen we meer informatie delen over Umbraco voor eindgebruikers, om juist deze groep enthousiast te krijgen over het CMS en te laten zien dat er een volwaardig alternatief is voor WordPress.

Werken met Umbraco

Op ons nieuwe platform kunnen eindgebruikers van het Umbraco CMS alles te weten komen over werken met Umbraco. Hierbij is er onderscheid gemaakt tussen beginnende en gevorderde CMS-gebruikers.

Voor beginnende Umbraco-gebruikers gaat de informatie en uitleg wat meer in op de basisfunctionaliteiten van het CMS. Er komen vragen aan bod als: Hoe plaats ik content? en Hoe veilig is Umbraco? en Wat heb ik nodig om te starten met Umbraco? Verder kunnen bezoekers tips en tricks raadplegen.

Umbraco-gebruikers met meer ervaring kunnen terecht op de Gevorderden-pagina. De informatie op deze pagina gaat dieper in over werken met Umbraco. Denk hierbij aan vragen als: Kan ik zelf plugins installeren? en Hoe voorkom ik dode links op mijn websites? en Hoe implementeer ik een blog op mijn website? Ook kunnen gebruikers tips bekijken over bijvoorbeeld meertalige websites of het ordenen van media.

Meer weten over waarom wij graag met Umbraco werken? Lees dan onze blog over de vijf belangrijkste voordelen van Umbraco als CMS. Heb je andere vragen over het werken met Umbraco? Wij horen graag van je.