Wordt je Analytics data verknoeid door paymentproviders?

28 april 2016 Online marketing

Dan worden deze paymentproviders ten onrechte als verwijzingsverkeer aangemerkt in je statistieken! Verwijzingsverkeer in Google Analytics is het verkeerssegment wat de website binnenkomt via een link op een externe website. De domeinnamen van deze websites worden als bron weergegeven in de rapporten.

Verwijzingsuitsluitingen?

Vooral bij e-commerce websites doet zich de situatie voor dat men bij het doen van de betaling een ‘uitstapje’ maakt naar een externe website (Paymentproider, zoals een bank/iDeal of PayPal) voordat teruggekeerd wordt op de ‘Bedankt’- pagina. Zodra Google Analytics een verwijzende website detecteert wordt er automatisch een nieuwe sessie gestart. De verkoop zal in de rapportages onterecht aan de verwijzende websites worden toegewezen (zie screenshot).

Wanneer de verwijzende website als uitsluiting wordt opgenomen, wordt voorkomen dat klanten als nieuwe sessie en verwijzing worden meegeteld. De sale wordt dan gewoon toegekend aan de oorspronkelijke bron. Credit where credit is due!

Klinkt goed? Let’s do it!

Allereerst hebben we een lijst van mogelijke betaalproviders nodig.
Een goed begin vind je hier.

Het toevoegen van een verwijzingsuitsluiting is een relatief eenvoudige handeling.
Google heeft een mooi stappenplan klaargezet.

Prima voor webmasters die enkele uitsluitingen willen toepassen, maar heb je een (internationale) webshop, of erg veel properties, dan is het onbegonnen werkt om alle verwijzingen van betaalproviders te verwerken en up-to-date te houden. Analytics biedt helaas geen mogelijkheid om de uitsluitingen in bulk toe te voegen of te kunnen kopiëren naar andere properties.

Google Tag Manager to the rescue!

Niemand wordt blij van het handmatig invoeren van 100’en verwijzingen (x het aantal properties van de webwinkel). Maakt de website gebruik van een tag management systeem zoals Google Tag Manager (GTM), dan heb ik goed nieuws:

Het kan handiger!

Het idee is als volgt: “Verwijder” standaard alle verwijzingen naar de bedankt-pagina. Een externe verwijzing direct naar de ‘bedankt’- pagina is altijd van een paymentprovider.  Wanneer Analytics geen verwijzing vindt, zal deze zelf de link leggen naar de oorspronkelijke bron (Adwords, Organic, etc.). Sounds good? Volg de volgende stappen om deze oplossing te implementeren:

 

1. Nieuwe Javascript variable aanmaken

Naam: “Maak leeg bij transactie”

Inhoud:

[ecko_code_highlight language="javascript"]
function() {
if ({{Event}}.indexOf('transaction-complete') > -1) {
return null;
}
return document.referrer;
}
[/ecko_code_highlight]

Let op:
Als je gebruik maakt van GTM i.c.m. E-commerce tracking op je website maak je waarschijnlijk al gebruik van een trigger die alleen afvuurt op de bedanktpagina. In ons geval is dat een “Event” met de naam “transaction complete”. Pas de codes aan zodat ze van toepassing op je eigen GTM setup. Heb je geen event of trigger? Maak dan gebruik van matching op basis van URL.

 

2. Maak de Referrer leeg bij de desbetreffende tags

Pas iedere Analytics tag die wordt afgevuurd aan, zodat de nieuwe (lege) Referrer wordt doorgegeven. Op de bedanktpagina.

Liever de implementatie van Analytics helemaal uitbesteden? Praat erover met één van onze online marketing specialisten. Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar Orange Juice +31 (0)26 327 40 45