Mijn Schoolbox

Nieuw platform voor Mijn Schoolbox

Voor Mijn Schoolbox heeft Orange Juice een geheel nieuw platform gerealiseerd, met de lancering hiervan kan de Schoolbox online worden aangevraagd. De Schoolbox, gevuld met leuke cadeautjes, is speciaal samengesteld voor kinderen die starten in groep 1. Het project is uitgevoerd in opdracht van Otto Simon, importeur en groothandel in speelgoed en eigenaar van het merk Top1Toys.

Schoolbox aanvragen

Eenvoudig & snel online

Het aanvragen van de Schoolbox kan eenvoudig en snel online. Na het aanvragen ontvangt de gebruiker automatisch een e-mail met een unieke code en wordt de aanvraag door middel van een API in de e-mail marketing software Copernica ingeladen. In Copernica zijn opvolgacties ingesteld, waardoor bijvoorbeeld automatisch een herinnering wordt verstuurd wanneer de Schoolbox na een bepaalde tijd nog niet is opgehaald. Ouders en kinderen kunnen na het aanvragen van een Schoolbox inloggen op de website. Hier kan een ouder gegevens aanpassen, kinderen toevoegen en persoonlijke content (afgestemd op de gebruiker) bekijken. Ook in dit geval worden gegevens automatisch bijgewerkt in Copernica.

Locatie zoeken

Kies zelf een uitgiftepunt

Om in één oogopslag inzichtelijk te hebben welke uitgiftepunten er bij iemand in de buurt zitten hebben we een locatiezoeker aan het platform toegevoegd. Via een login aan de voorkant van de website kan de winkelier van het uitgiftepunt de status van een aanvraag direct aanpassen wanneer de Schoolbox is afgehaald. Ook dit is via een API gekoppeld aan Copernica waardoor de data automatisch wordt bijgewerkt. Tevens wordt de voorraad Schoolboxen van het desbetreffende uitgiftepunt aangepast in het CMS. Het team van Mijn Schoolbox kan via het CMS zien wat het beschikbare aantal Schoolboxen per uitgiftepunt is en ontvangt periodiek een rapportage met een overzicht hiervan.

Backoffice

Umbraco CMS

Het platform van Mijn Schoolbox is gemaakt in Umbraco, een content management systeem (CMS) gebouwd op Microsoft .Net technologie. In het CMS kan de opdrachtgever zelf pagina’s aanmaken, content toevoegen (teksten, afbeeldingen, YouTube/Vimeo video’s, etc.) en publiceren, voorraden bijhouden en uitgiftepunten toevoegen. Om consistentie in design te waarborgen zijn er vooraf gedefinieerde content blokken in het CMS opgenomen. De lay-out van een specifieke pagina kan naar eigen wens samengesteld worden door verschillende content blokken te combineren.

Responsive

Altijd en overal de Schoolbox aanvragen

Voor optimaal gebruiksgemak op zowel desktop als mobiele apparaten is Mijn Schoolbox voorzien van een responsive design. Hiermee is het mogelijk om overal en op elk moment een Schoolbox aan te vragen, een uitgiftepunt op te zoeken of gegevens te wijzigen. De website richt zich zowel qua design als aanspreekvorm op het kind. Er staan korte teksten die makkelijk voorgelezen kunnen worden en er is gekozen voor een vrolijk en kindvriendelijk ontwerp met veel illustraties. Het invulformulier is simpel en kort, zodat het enthousiasme voor de Schoolbox blijft en er geen gevoel van verveling of ongeduld ontstaat bij het kind.

Project delen:

Expert review

Meer resultaat uit je online project? Laat je website beoordelen door een team van experts en ga direct aan de slag met de verbeterpunten.

Expert review aanvragen

Neem contact op met Remco van Nieuwenhoven (CEO)

remco@orange-juice.nl

Orange Juice.
Custom e-commerce