Ontwerp zelf op

Geboortekaartje.nl

Webapplicatie voor

desktop- en tabletgebruikers

In opdracht van Sanoma heeft Orange Juice een webapplicatie gerealiseerd voor het ontwerpen van een geboortekaartje. Consumenten kunnen zelf een uniek kaartje maken op basis van bestaande sjablonen en daarbij foto’s, clipart en teksten aanpassen. De website geboortjekaartje.nl biedt de mogelijkheid om eerst een proefkaartje te bestellen en direct na de geboorte het kaartje compleet te maken met de naam en de andere gegevens van het kind zoals gewicht en lengte.

Sanoma richt zich met diverse platformen en activiteiten op ouders en kinderen, zie ook de website Oudersvannu.nl.

Inspelen op de

fasen in het koopproces

Uit onderzoek blijkt dat consumenten zich eerst oriënteren op het bestellen van geboortekaartjes en in deze fase op zoek zijn naar inspiratie en voorbeelden. In de oriëntatiefase is het gebruik van tablets ook relatief hoog, kenmerkend voor het vluchtig ‘snacken’ van informatie vanaf de bank. In een later stadium volgt het ontwerpen van een kaartje en na de bevalling de definitieve bestelling. Om in te spelen op de opeenvolgende fasen in het koopproces is gekozen voor een webshop en ontwerpeditor (op basis van HTML) die geoptimaliseerd zijn voor gebruik op tablets.

Groot assortiment aan kaartjes

De aanstaande ouders zijn op zoek naar inspiratie en daarom biedt het platform een groot assortiment kaartjes en sjablonen. Ook worden er voorbeelden, tips en diverse stijlen getoond. Voor een stoer kaartje, hip kaartje of juist een lief kaartje met een gedicht.

Optimale gebruikerservaring

Optimale

gebruikers­ervaring

De interface van de webapplicatie is responsive en past zich aan afhankelijk van de grootte van het scherm waarmee de bezoeker de website bezoekt. Daarbij wordt de kaart zo groot mogelijk getoond zodat de gebruiker de maximale ontwerpvrijheid kan benutten. Alle elementen en gereedschappen binnen de applicatie zijn geschikt gemaakt om te bedienen met een cursor of met de vingers. Zo kan de gebruiker intuïtief met een eenvoudige ‘swipe’-beweging de verschillende zijden van een kaart bekijken en bewerken.

Combinatie van

design, techniek en productie

Orange Juice heeft de ontwerpeditor in eigen beheer ontwikkeld, waarbij de sjablonen van de kaarten in de webapplicatie onderdeel zijn van geavanceerde web-to-print technologie. Na het opslaan van het ontwerp door de consument en het plaatsen van de bestelling genereren de webservers een drukgereed PDF-bestand. Een maatwerk e-commerce oplossing waarbij design, techniek en productieprocessen worden gecombineerd.

Project delen:

Interesse

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw online business? Maak vrijblijvend kennis met ons.

Neem contact op met Remco van Nieuwenhoven (C.E.O.)

remco@orange-juice.nl

Orange Juice.
Custom e-commerce