Ster Local Pre-roll commercials op NPO Start

Orange Juice heeft de webtechnologie voor het nieuwe platform van Ster ontwikkeld. Ster is verantwoordelijk voor alle reclame die wordt uitgezonden door de Nederlandse Publieke Omroep, zowel op tv als online. Tot op heden werd alle reclameruimte vooral gevuld met grote, landelijke campagnes, maar met de introductie van Ster Local komt hier verandering in. Ster Local biedt de unieke mogelijkheid om online een videocommercial te maken en hiermee lokaal te adverteren. Het platform richt zich op een voor Ster geheel nieuwe doelgroep: lokale adverteerders. De commercials van Ster Local worden uitgezonden als pre-roll bij on-demand programma’s op NPO Start (voorheen Uitzending Gemist).

local advertising

Lokaal adverteren Zelf een videocommercial maken

De groep lokale adverteerders bestaat voornamelijk uit bedrijven met een businessmodel dat sterk samenhangt met de vestigingsplaats. De mogelijkheid om regionale campagnes op te zetten maakt adverteren via Ster ook voor deze doelgroep aantrekkelijk en rendabel. Tevens hoeft de adverteerder voor het opzetten van een regionale campagne geen commercial te laten maken, dit kan eenvoudig zelf gedaan worden op de website van Ster Local. Dit scheelt enorm veel kosten, wat video advertising een stuk toegankelijker maakt voor lokale adverteerders.

Regionale campagne Op basis van gemeenten

Adverteerders kunnen zelf kiezen in welke gemeenten ze de commercial willen tonen en wat de looptijd van de campagne is. Een campagne heeft een vast aantal impressies per week, ongeacht de grootte van de geselecteerde regio. Het kan zijn dat de gekozen regio niet groot genoeg is om het vastgestelde aantal impressies binnen de tijd te behalen, in dat geval wordt de looptijd van de campagne automatisch verlengd.

local campagne
local campagne

Videotemplates Personaliseren met scripting

Het creëren van een commercial wordt gedaan aan de hand van een videotemplate, die door de adverteerder gepersonaliseerd kan worden met een eigen logo, afbeeldingen en teksten. Door middel van scripting zorgen we ervoor dat de content van de adverteerder op de juiste plaats in de video terechtkomt. Het gehele proces voor het maken van een commercial en het opzetten van een campagne vindt online plaats, er hoeft geen software gedownload te worden.

Realisatie Web-based technologie

Voor de realisatie van het online personaliseren van de videotemplates hebben we een nieuwe web-based technologie ontwikkeld. In het generatieproces kunnen we de adverteerder nagenoeg realtime een lage resolutie preview tonen van het eindresultaat. Wanneer de adverteerder tevreden is met het eindresultaat wordt het proces voor het genereren van het productiebestand gestart, ook dit is volledig web-based. Het resultaat is een MP4 bestand in hoge resolutie conform de specificaties van Ster voor een uitzending op NPO Start. We maken gebruik van geavanceerde monitoring om ten alle tijden de correcte werking van het generatieproces te kunnen waarborgen.

webbases webbases

Resultaat Hogere CTR

Ster heeft de werking van het nieuwe platform en het uitzenden van regionale campagnes getest met verschillende pilotklanten. De eerste resultaten zijn veelbelovend; de CTR (click through rate) van de lokale commercials ligt aanzienlijk hoger dan bij bestaande campagnes. Hieruit blijkt dat een commercial van een lokale adverteerder door gebruikers van NPO start interessant wordt gevonden. De kijker bevindt zich in dezelfde regio als de adverteerder waardoor het gevoel van herkenning groot is en de uiting als relevant wordt ervaren door de consument.

Results

Project delen:

Expert review

Meer resultaat uit je online project? Laat je website beoordelen door een team van experts en ga direct aan de slag met de verbeterpunten.

Expert review aanvragen

Neem contact op met Remco van Nieuwenhoven (CEO)

remco@orange-juice.nl

Orange Juice.
Custom e-commerce