Lancering 123media.nl

22 mei 2019 Development

We hebben ons nieuwe platform 123media.nl gelanceerd! Eerder schreven we al een blog over onze videotechnologie, en de plannen om deze te gebruiken bij de realisatie van een online platform. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en hebben we veel vooruitgang geboekt. Onze techniek is klaar voor gebruik en de eerste versie van 123media.nl staat live! Benieuwd waar we nu staan? We vertellen er graag meer over.

Web-based technologie voor het personaliseren van video

Voor wie niet weet wat we bedoelen met ‘onze videotechnologie’ vatten we het nog even samen. Orange Juice heeft een innovatieve webtechnologie ontwikkeld waarmee video content realtime gepersonaliseerd kan worden. Dit kan gewoon online in de browser, het is niet nodig om software te downloaden. Bij het personaliseren worden complexe transformaties op de content ondersteund, in tegenstelling tot andere oplossingen die beperkte transformaties en interactiviteit ondersteunen. Met onze techniek kunnen we elk element in een video vervangbaar maken, dit leidt tot eindeloos veel mogelijkheden voor on-the-fly personalisatie. Dit maakt onze webtechnologie veelzijdig inzetbaar. Meer weten? In ons eerdere blogbericht vind je alle informatie over de nieuwe technologie voor het personaliseren van video.

Promotiefilmpje maken met 123media.nl

De videotechnologie wordt al ingezet voor verschillende online oplossingen, waaronder Ster Local, een initiatief van Ster Reclame. Zelf zijn we ook aan de slag gegaan met een platform. Met 123media.nl kunnen ondernemers makkelijk zelf promotiefilmpjes voor hun bedrijf maken. Hiervoor hebben we templates (bronvideo’s) ontworpen die in de video editor eenvoudig met eigen content gepersonaliseerd kunnen worden. Op die manier kan er eenvoudig een unieke video gecreëerd worden, zonder dat hier technische kennis of grote budgetten voor vereist zijn.

De snelheid en het lage budget waarmee je via 123media.nl een promotiefilmpje kunt creëren, maakt het mogelijk videocontent flexibel inzetten. Bijvoorbeeld om aanbiedingen aan te kondigen of om voor elke vestiging een aangepaste video te maken.

Zo werkt de video editor!
Vervolgstappen

De eerste versie van 123media.nl staat live. Er zijn verschillende templates die gepersonaliseerd kunnen worden met een logo, afbeeldingen en teksten. De bestelling kan betaald worden met iDEAL en de video wordt in de vorm van een downloadlink afgeleverd in de mailbox.

Een mooie start! Achter de schermen zijn we ook al druk bezig met het vervolg van 123media.nl. Nieuwe templates ontwikkelen, meer keuzevrijheid in het aantal frames, afbeeldingen en de hoeveelheid tekst, de mogelijk om zelf audio of een voice over toe te voegen, en wie weet wat nog meer. Mogelijkheden genoeg! We houden je op de hoogte.