Nieuwe website voor Ploeg kozijnen

22 februari 2021 Development

In juli 2020 is Orange Juice een langdurige samenwerking gestart met Ploeg kozijnen. Ploeg kozijnen is sinds 1980 leverancier van onder andere kozijnen, deuren, schuifpuien en dakkapellen voor particulieren en zakelijke klanten. Zowel het hoofdkantoor met showroom als het distributiecentrum zijn gevestigd in Nieuw-Vennep en er zijn in totaal 160 medewerkers in dienst. Kwaliteit staat bij het familiebedrijf hoog in het vaandel en dit uit zich in het maken van producten van hoge kwaliteit en het geven van een gedegen advies. Meer weten over Ploeg kozijnen? Zie www.ploegkozijnen.nl.

Ambitieuze doelen

Ploeg kozijnen heeft als doelstelling om een deel van het business proces te verplaatsen naar digitale platformen. Dit geldt zowel voor B2B als B2C. Hierbij heeft Ploeg kozijnen drie doelen geformuleerd: een professionele website, een productconfigurator en een e-commerce platform. Om deze pijlers te realiseren heeft Orange Juice het project in vijf stappen onderverdeeld, met als eerste stap het bouwen van een nieuwe website.

De eerste stap: een nieuwe website realiseren

Om de doelen van Ploeg kozijnen te behalen, was het van belang dat er als eerst een professionele website werd gerealiseerd met een uitstekende vindbaarheid. De bestaande website was verouderd en voldeed niet langer aan de hedendaagse standaarden qua zoekmachine optimalisatie. Aangezien de website van wezenlijk belang is voor informatieverstrekking en leadgeneratie, moest de bestaande website op korte termijn worden vervangen.

Samenwerking met Maxlead

Bij het realiseren van de nieuwe website hebben we intensief samengewerkt met Maxlead. Al jaren is Maxlead het online marketingbureau voor Ploeg kozijnen en vooral op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO) hebben ze advies gegeven en waren ze actief betrokken bij het maken van de content.

Een uitgebreide website in Umbraco

Bij het realiseren van de website heeft Orange Juice gebruik gemaakt van het Umbraco CMS. Dit Content Management Systeem is gebruikersvriendelijk en maakt het beheren van content uiterst eenvoudig. Een belangrijk gegeven, aangezien het totale project meer dan 395 pagina’s bevat met informatie over de onderneming, het assortiment en de bijbehorende diensten. Tevens is met de nieuwe website de eerste stap gezet in het online publiceren van het assortiment. Samen met Ploeg kozijnen en Maxlead zijn wij zeer trots op het resultaat.

Langdurige samenwerking

Nu de website live is gegaan, gaan we verder met de volgende stap: het bouwen van een product configurator. Door middel van een product configurator kunnen klanten zelf online kozijnen selecteren en samenstellen. Het bouwen van online configurators is één van de specialismen van Orange Juice. Na deze fase gaan we verder met het realiseren van een webshop voor particulieren en voor zakelijke klanten. Hierbij willen we de online verkoop naadloos laten aansluiten op de productie.

Voor de komende fasen in het project zijn we de voorbereidingen aan het treffen en er komt onder meer een extra servicelaag. Ook het team bij Ploeg kozijnen is reeds een inventarisatiefase gestart voor het realiseren van de online product configurator. Binnen de langdurige samenwerking gaan we in meerdere projecten bouwen aan het online succes. Het enthousiasme en de positieve houding van het team bij Ploeg kozijnen sluit uitstekend aan bij de werkwijze van Orange Juice: gericht op groei, gedreven door resultaat. Met de nieuwe website is een solide basis gerealiseerd en kunnen we met vertrouwen vooruit kijken naar de volgende ontwikkelingen en opleveringen.