Online configurator voor voestalpine Track Solutions Netherlands

13 oktober 2022 Development

Na een marktoriëntatie heeft voestalpine Track Solutions Netherlands (voorheen Railpro) gekozen voor digital agency Orange Juice. Wij gaan een online configurator realiseren voor samengestelde orders op het gebied van railinfrastructuur materialen. De online configurator wordt aangesloten op het bestaande enterprise e-commerce platform.

Met producten en diensten voor aanleg en onderhoud van de railinfrastructuur levert Track Solutions Netherlands een belangrijke bijdrage aan een beschikbaar en veilig spoornetwerk. De oplossingen hebben te maken met een unieke combinatie van spoorbouw materialen en logistieke concepten. Het draait namelijk om complexe logistiek en strakke planningen in een spoornetwerk.

E-commerce

De afnemers van Track Solutions Netherlands hebben in de bestaande e-commerce omgeving beveiligde toegang tot alle railinfrastructuur producten. De producten zijn voorzien van meerdere afbeeldingen en technische beschrijvingen. En waar van toepassing zijn er ook certificaten, veiligheidsbladen en voorschriften gepubliceerd. De productinformatie speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van beheerders en aannemers van spoornetwerk werkzaamheden. Bij specifieke orders is er sprake van samengestelde producten, dat wil zeggen dat de afnemer een product kan samenstellen uit meerdere onderdelen en verschillende specificaties. De e-commerce omgeving voorziet niet in deze functionaliteit, hetgeen we met een online configurator gaan invullen.

Online configurator

De online configurator wordt als webmodule gekoppeld aan de e-commerce omgeving. Het eerste product dat straks samengesteld kan worden in de configurator is de NRG las. Dit is een nieuwe variant van een elektrische scheidingslas. Een scheidingslas is een onderbreking van de spoorstaaf en vormt daarmee een detectiemiddel voor treinen die een baanvak binnenkomen of uitgaan.

NRG las

De klanten van Track Solutions Netherlands kunnen in de configurator zelf de NRG las samenstellen. Ze kiezen profiel, staalsoort, afmetingen, positionering las en toepassing. Daarnaast zijn er meerdere opties voor de afwerking te bepalen, zoals freesdiepte en coating. Om de verschillende opties duidelijk te maken, wordt er in de configurator ook gebruik gemaakt van animaties en tooltips. Na het doorlopen van alle keuzes ontstaat er realtime een preview en een PDF bestand met de configuratie. Het totale proces van oriënteren, afstemmen, bestellen en leveren van het product NRG las gaat hiermee sneller en efficiënter verlopen.

De configurator kan na de eerste lancering worden uitgebreid en ook toegepast voor andere productgroepen waar sprake is van samengestelde producten.

Maarten Snijder, product owner e-commerce bij voestalpine Track Solutions Netherlands:

"Bij het oriënteren op een partner voor de NRG las configurator hadden we direct een goede klik met Orange Juice. Ze tonen interesse en enthousiasme voor onze complexe producten in een specialistische markt. Door kritische vragen te stellen tijdens de kennismaking waren we meteen gedwongen om goed na te denken over onze eisen en wensen, waardoor onze klantvraag snel duidelijk werd. Ik vertrouw dat Orange Juice een goede partner zal zijn in onze toekomst als wij steeds meer van onze configureerbare producten naar het digitale domein willen verplaatsen."

Maarten Snijder Product Owner E-commerce